NaslovnicaVijestiBizarna optužba Liverpoola: Guardiola namjerno ostavio dužu travu na Etihadu?!

Bizarna optužba Liverpoola: Guardiola namjerno ostavio dužu travu na Etihadu?!

Nakon žalbi Redsa na račun preciznosti goal-line tehnologije, koja je presudila da lopta nije prešla gol crtu za samo 1.1cm nakon “čišćenja” Johna Stonesa, stigla je još jedna bizarna optužba Liverpoola.

Zanimljiva informacija da je trava bila duža od uobičajene na Etihadu u Mančesteru kako bi se usporila igra Liverpoola, pojavila se nakon meča koji je pripao u korist Cityju sa 2:1. Trener domaćih izjavio je da uprkos optužbama, on nema nikakve veze sa tim.

Manchester City upisao je veoma bitnu pobjedu protiv Liverpoola od 2:1, kojom je smanjio zaostatak za Redsima na četiri boda i tako ostao u trci za naslov prvaka Premier lige.

Iz tabora Liverpoola, prema pisanju ostrvskih medija, postojala je sugestija na dužinu trave, koja je uticala u usporavanju igre gostiju, a da je to urađeno na zahtjev trenera Cityja, Pepa Guardiole.

“Ja ne održavam travu na stadionu. Nikada to nisam radio. Ukoliko Liverpool igra ili želi da igra brzo, mi želimo da igramo još brže, tako želimo da im se suprotstavimo. Nikada nismo manipulirali igrom na takav način. Kada mislimo da je neophodno, tražimo da se teren malo pokvasi, ali protiv Liverpoola su uslovi bili takvi da nije bilo potrebno. Stanje trave je već posao ljudi koji održavaju teren”, izjavio je Guardiola i dodao:

“Nikada ne bih pozvao ljude koji održavaju teren i rekao im da naprave travu dužom, kako bi naštetili protivniku. Mi se trudimo da rivale dobijemo našim stilom igre, ne takvim ništarijama”, zaključio je trener Cityja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!