NaslovnicaVijestiBizarna poruka navijača Schalkea Borussiji Dortmund

Bizarna poruka navijača Schalkea Borussiji Dortmund

Na utakmici između Schalke i Borussije Dortmund na Veltins Areni osvanula je bizarna poruka navijača Schalkea.

bizarna poruka navijača Schalkea

Mržnja navijača prema drugom klubu fenomen je sportskih natjecanja, a ponajviše se očituje u nogometu. Međutim, ne treba se uvijek pozivati na rivalstvo Boca Juniorsa i River Platea, Zvezde i Partizana, Hajduka i Dinama ili bilo kojeg grčkog kluba prema svim ostalima.

I u ”uglađenoj” Njemačkoj navijači imaju isti kod i često prelaze crvenu liniju. Tako su navijači Schalkea u ‘Ruhrskom derbiju’ protiv Borussije Dortmund na čuvenoj Sjevernoj krivini (Nordkurve) Veltins-Arene istaknuli veliki transparent na kojem je pisalo “Smrt BVB-u, sloboda Sergeju W”!?

Kako ne bi bilo nikakve dileme ko im to poručuje, na transparentu se našao i logo navijačkih ultrasa „Hugos Gelsenkirchen“, vjerojatno najekstremnijih sljedbenika momčadi iz Gelsenkirchena.

Ta najblaže rečeno neukusna poruka odnosi se na slučaj bombaškog napada na autobus Borussije (11.4.2017.) kojeg je izveo Sergej W., nedavno osuđen na 14 godina zatvora. Zbog ovog više nego provokativnog transparenta nogometni klub Schalke je najavio mogućnost sankcija prema organizatorima i autorima.

Inače, što se tiče samog rezultata ‘Revierderbyja’, Borussija je pobijedila rezultatom 2:1, zadržavši uvjerljivo vodstvo na tabeli.

Dobro je krenulo po goste jer je Delaney već u sedmoj minuti na asistenciju Reusa doveo goste u vodstvo. Ujedno je 0:1 bio i rezultat prvog poluvremena. Pola sata prije kraja meča Schalke je izjednačio golom Caligiurija iz penala, a konačnih 1:2 postavio je Sancho u 74. minuti iskoristivši dodavanje Guerreira.

 

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!