NaslovnicaVijestiBoateng: Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite

Boateng: Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite

Defanzivac Bayern Munchena Jerome Boateng vjeruje da su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo tako dobri jer oni mogu predvidjeti sve slabosti protivničkih defanzivaca.

Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite

Ovaj dvojac je dominirao europskim nogometom i individualnim nagradama u posljednjih 10-ak godina, nakon što su između sebe podijelili posljednjih osam izdanja Zlatnih lopti, od kojih je Messi osvojio pet, dok je Ronaldo osvojio tri.

Također su imali i dosta timskih uspjeha u svojim klubovima, a Boateng, koji se još uvijek dobro sjeća trenutka kada ga je Messi “bacio na pod” u porazu njegovog kluba u Ligi prvaka prošle sezone, priznao je njih dvojicu, zajedno sa Neymarom i Suarezom, nemoguće zaustaviti.

“Ronaldo ili Messi, koju god opciju izabrali, teško ih je zaustaviti kada vam priđu na otvorenom prostoru. Oni su jednostavno prebrzi. Neymar i Messi su niski i mogu se kretati veoma brzo, tako da je teško za defanzivce poput mene, koji su dosta viši od njih.”

“Ronaldo, s druge strane, ima visinu, ali također ima i nevjerovatnu brzinu, snagu i dobar je skakač. Protiv ovakvih igrača ne smijete biti lijeni ili tromi, jer će oni skoro sigurno proći pored vas. Oni su jednostavno predobri i iskoristit će i najmanje greške protivnika. Više od same brzine i tehnike, defanzivcima je potrebno povjerenje u sopstvene mogućnosti.”

“Messi i Ronaldo mogu nanjušiti ukoliko ih se bojite. Zajedno sa njima i Suarez i Neymar. Jedna greška i gotovi ste.”

Popularni dvojac je poznat po mnogim oborenim rekordima, najviše onima po broju postignutih golova. Messi je postigao 441 gol u 514 utakmica u dresu Barcelone u svim takmičenjima, dok je Ronaldo postigao nevjerovatnih 347 golova u 332 utakmice za Real Madrid.

Ove sezone su obojica u vrhunskoj formi, Ronaldo je postigao 22 gola i asistirao suigračima osam puta u La Ligi, dok je Messi skupio 15 golova i sedam asistencija.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!