NaslovnicaVijestiBravo: Nadam se da će Messi ponovo zaigrati za Argentinu

Bravo: Nadam se da će Messi ponovo zaigrati za Argentinu

Osvajač Copa Americe i golman Čilea Claudio Bravo nada se da će njegov suigrač iz Barcelone Lionel Messi razmisliti o svojoj odluci o povlačenju iz reprezentacije, te da će i dalje igrati za Argentinu.

Nadam se da će Messi ponovo zaigrati za Argentinu

Kapiten ‘Gaučosa’ Messi sinoć je ostao u suzama nakon što je njegova reprezentacija nakon jedanaesteraca rezultatom 4-2 izgubila od Čilea u finalu Copa Americe Centenario, a nakon tog poraza zvijezda Barcelone je najavila da napušta reprezentaciju.

Međutim, Bravo, koji igra zajedno sa petostrukim osvajačem Zlatne lopte na Camp Nouu, još uvijek se nada da će se 29-godišnjak predomisliti i dodati još koji nastup na svojih 113 u dresu Argentine.

“Za mene je Messi najbolji igrač na svijetu”, rekao je Bravo, koji je sinoć osvojio Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana prvenstva.

“Mi jako dobro znamo kakva je on osoba, on je najbolji na svijetu. Nadam se da će i dalje igrati za Argentinu dugi niz godina.”

Lionel Messi je prije samo par dana postao najbolji strijelac reprezentacije, prestigavši tako legendarnog Gabriela Batistutu.

Sinoćnji poraz mu je bio treći uzastopni poraz sa reprezentacijom u finalima, nakon finala Svjetskog prvenstva 2014. godine, te finala prošlogodišnje Cope kada su Argentinci također izgubili nakon jedanaesteraca protiv Čilea.

Prema pisanju argentinskih medija, Messi nije jedini koji napušta reprezentaciju. Naime, pored njega, isti potez namjeravaju učiniti i Sergio aguero, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Lucas Biglia, Ezequiel Lavezzi i jedan od tragičara sinoćnjeg finala, Gonzalo Higuain.

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!