NaslovnicaVijestiBuffon odlučio do kada će braniti i što će nakon karijere?

Buffon odlučio do kada će braniti i što će nakon karijere?

Prema navodima Gazzette Dello Sport Gianluigi Buffon je odlučio da na kraju ove sezone skida rukavice i posao prvog golmana Juventusa i reprezentacije Italije prepušta mlađim generacijama. Gianluigi Buffon ima 40 godina i najstariji je igrač (golman) svijeta na ovakvoj vrhunskoj razini.

Legendarni golman ‘Stare dame’ i reprezentacije Italije navodno je odlučio reći zbog iako službeno još ništa nije objavio. Gazzetta piše kako bi Buffona objava kraja karijere mogla biti uskoro, možda čak i prije utakmice s Real Madridom kako bi dodatno motivirao svoje suigrače.

Razlog da Buffon ostavi dres i rukavice navodno je ponuda Nogometnog saveza Italije. Naime, prema navodima Gazzette Gianluigi Buffon jedna je od najomiljenijih osoba u svijetu sporta, kako u svijetu tako i u Italiji te kao kapetana reprezentacije savez ga vidi kao budućeg predsjednika nogometnog saveza.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Spominju se također i dvije dodatne opcije. Prva je da bude izbornik nakon što dobije licencu, a druga da se već od ljeta krene pripremati za trenerski posao tako da bude u stručnog stožeru izbornika, no najizglednija je opcija da će u vrh nogometnog saveza ili čak i u UEFA-u ili FIFU-u što mu se također nudi.

Talijanski mediji navode kako su prije nekoliko dana Agnelli i Buffon imali sastanak na kojem su odlučili kako je najbolje da se legendarni golman umirovi na kraju ove sezone i svoje mjesto prepusti novim generacijama. Njegov oproštaj navodno će biti utakmica Italija – Nizozemska u šestom mjesecu na Juventusovom stadionu.

[su_bet365_100_bonus]

Zanimljivo, ukoliko Juventus u četvrtini finala Lige prvaka ispadne od Real Madrida – to znači da će svoju zadnju utakmicu u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju Gianluigi Buffon odigrati na Santiago Bernabeuu, baš kao što su to zadnjih godina činili Totti, Lahm i Xabi Alonso. Oni su također svoju zadnju utakmicu Lige prvaka odigrali na tom ‘nogometnom hramu’ i bez obzira što su igrali za protivničku momčad – bili su nagrađeni velikim aplauzom za sve dobro što su dali nogometu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!