NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon se upisao u povijest Serie A

Gianluigi Buffon se upisao u povijest Serie A

Legendarni čuvar mreže Juventusa Gianluigi Buffon upisao se u povijest Serie A, pošto je protiv Torina odigrao rekordnu 648. utakmicu u talijanskom prvenstvu, prestigavši Paola Maldinija.

Za legendarnog vratara to je bio 648. nastup u italijanskom prvenstvu u kojem je debitovao kao 17-godišnjak u dresu Parme u studenom 1995. godine. Nešto manje od 25 godina kasnije, Buffon je nadmašio rekord koji je do sada držao nekadašnji defanzivac Milana Paolo Maldini.

Bufon je karijeru započeo u Parmi, u kojoj se zadržao šest sezona, a u njenom dresu je odigrao 168 utakmica u Serie A. U redove “Stare dame” je stigao 2001. godine, a napustio ih je na kraju sezone 2017/18, kada je prešao u Paris Saint-Germain, gdje je proveo jednu sezonu, prije povratka u torinski klub.

Pored 648 utakmica u Serie A, 42-godišnji golman je odigrao i 37 utakmica u Serie B, kada je Juventus izbačen poslije skandala oko namještanja utakmica 2006. godine. Takođe je zabilježio i 17 nastupa za PSG.

Buffon je sa Juventusom osvojio devet naslova prvaka u Serie A, uz četiri trofeja u Kupu Italije, kao i pet u Superkupu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!