Bundesilga nakon 13 godina doživjela veliko poniženje: Nijemci su dotakli dno!

Prvi put od sezone 2005/06, njemačka Bundesliga neće imati nijednog predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka. Od sedam Nijemaca, samo klub s periferije brani čast Nijemaca.

Njemačka Bundesliga je 2017.godine na jakosnoj listi UEFA-a koja se ravna po rezultatima momčadi u europskim kupovima, bila sjajnom drugom mjestu odmah iza španjolske La Lige. Danas se Njemačka nalazi na četvrtom mjestu iza Španjolske, Engleske i Italije a za njemačke klubove ovo je očajna europska sezona nakon koje će biti potrebne korjenite promjene.

Nijemci su krenuli u Europu sa sedam predstavnika, ali je samo jedan ostao “živ” – Eintracht iz Frankfurta, koji je među svim njemačkim predstavnicima u Europi brzo krenuo s najnižim očekivanjima.

Po prvi put nakon sezone 2005/06, Njemačka neće imati nijednog predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka. U spomenutoj sezoni, u osmini finale Lige prvaka Juventus je eliminirao Werder iz Bremena, Bayern je ispao od Milana. U ovoj sezoni, Hoffenheim je ispao u grupnoj fazi natjecanja a u osmini finalu, Bayern, Dortmund i Schalke morali su se pokloniti engleskim suparnicima koji su razbili Nijemce.

Schalke je također upisao negativni rekord sa najvećim njemačkim porazom u Ligi prvaka svih vremena porazom od Manchester Cityja rezultatom 7:0.

Loša sezona u ligi prvaka također je proširena na njemačke klubove u Europskoj ligi. Leipzig, najjači njemački predstavnik u natjecanju, ispao je u grupi, Bayer iz Leverkusena ispao je protiv ruskog Krasnodara dok će se Eintracht iz Frankfurta, koji će večeras gostovati kod Intera, boriti za čast Njemačke. Prva utakmica završila je rezultatom 0:0.