NaslovnicaVijestiČeferin otkrio koliko su europski klubovi zaradili u prošloj godini

Čeferin otkrio koliko su europski klubovi zaradili u prošloj godini

Predsjednik europske nogometne unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, otkrio je koliko su europski klubovi zaradili u prošloj godini, te tvrdi da je za pozitivne brojke najzaslužniji sistem financijskog fair-playa.

Prema istraživanju UEFA, klubovi su 2011. godine, prije nego što je uveden sistem FFP, bili u ukupnom gubitku od 1.7 milijardi eura.

UEFA je prema izvještaju za fiskalnu 2017. godinu ustanovila da su klubovi ostvarili kolektivan prihod od 20.1 milijardi eura, što je za 1.6 milijardi više u odnosu na godinu ranije. Kada se od toga odbiju troškovi za transfere i financijske izdatke, ostaje da su klubovi u 2017. godini bili u plusu od 600 milijuna eura.

U istraživanju su korišćeni podaci o 711 klubova iz 54 najjače nacionalne nogometne  lige u Europi. Računica je pokazala i da je 27 liga ostvarilo zaradu.

“Zahvaljujući financijskom fair-playu, europski nogomet je zdraviji nego ikada prije. FFP je postavio platformu za klupsku kontrolu troškova i za plaćanje dugova”, rekao je predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Ove godine UEFA je uvela nova pravila FFP, pa se svaki klub koji premaši 100 milijuna eura u transferima automatski nalazi pod istragom.

[su_no1forfootball]

Sistem FFP je nailazio na velike kritike, pošto su i pored njegovog uvođenja najmoćniji klubovi transfere nogometaša doveli do neslućenih granica, pa je tako Neymar došao u PSG za nevjerovatnih 222 milijuna eura.

Zbog nepoštovanja pravila vođenja financija i slavni Milan je suspendovan iz europskih natjecanja, ali mu je poslije žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) kazna ukinuta.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!