NaslovnicaVijestiChelsea bi mogao dovesti veliko iznenađenje u odbrani?

Chelsea bi mogao dovesti veliko iznenađenje u odbrani?

Chelsea bi mogao dovesti veliko iznenađenje u odbrani? Klub sa Stamford Bridge-a želi do kraja januara da dovede nikog drugog nego stopera PSG-a, Thiago Silvu, ali na posudbu, navode izvještaji iz Engleske.

Chelsea bi mogao dovesti veliko iznenađenje

Plavci su imali katastrofalnu prvu polovicu sezone prema njihovim standardima i imaju problema u odbrani, gdje su primili 34 gola u 22 premierligaške utakmice.

Daily Star tvrdi da Chelsea razmatra da dovede ovog 31-godišnjeg brazilskog defanzivca na posudbu u pokušaju da pojačaju svoju odbranu.

Chelsea je eksperimentisao sa Kurt Zoumom i Gary Cahillom uz kapitena John Terryija, ali oba defanzivna partnerstva nisu uspjela naći pravu formulu za Guus Hiddinka.

Također smo shvatili da su Plavci spremni ponuditi 170.000 funti za platu Thiaga Silve kako bi ga doveli na Stamford Bridge.

Chelsea je također imao dugoročni interes u Silvinog timskog kolegu Marquinhosa i Evertonovog John Stonesa.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Silva je za PSG potpisao u 2012. godini u kombinovanom ugovoru sa Zlatanom Ibrahimovićem, gdje se vrijednost transfer procjenjuje na 51.4 miliona funti. Osvojio je tri Lige 1, francuski Kup dva puta.

Brazilac koji je imenovan za najboljih XI u svijetu za 2015. godinu, je odigroa 20 utakmica ove sezone i postigao samo jedan gol.

Kao junior, Thiago Silva je nastupao za Fluminense, ali nije potpisao ugovor kada je odrastao. Ipak, klub iz južnog Brazila, Futebol mu je ponudio ugovor i dobrim partijama je skrenuo pažnju na sebe i ubrzo ga je u svoje redove doveo obližnji Juventud, sa kojim je imao odličnu debitantsku sezonu u Prvoj ligi 2004-e.

Tada je Thiago Silva igrao kao desno krilo, ali je takođe igrao i na sredini terena, da bi zatim zaigrao kao centralni defanzivac i tako je privukao je pažnju Evropskih klubova.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!