NaslovnicaVijestiCHELSEA DOBIO TRANSFER BAN: Evo kako će to utjecati na transfere Higuaina,...

CHELSEA DOBIO TRANSFER BAN: Evo kako će to utjecati na transfere Higuaina, Pulišića i Kovačića!

Jedan od najvećih klubova, Chelsea, našao se u velikim problemima nakon što je iz FIFA-e danas potvrđeno kako su dobili zabranu dovođenja novih pojačanja u naredna dva prelazna roka zbog kršenja pravila kada su u pitanju transferi mladih igrača.

Chelsea dobio transfer zabranu

Tim Maurizija Sarrija u posljednjih nekoliko tjedana igra razočaravajuće, a već su od početka godine izgubili pet utakmica u svim takmičenjima. Uzevši u obzir da su ‘Plavci’ u prvom dijelu sezone imali samo tri poraza, ovo je izazvalo veliku pažnju kritičara, a mnogi engleski mediji pišu kako bi Sarri mogao uskoro dobiti otkaz.

Iako je bivši trener Napolija imao malo vremena da izgradi tim po svojoj želji, ipak je dobio nekoliko pojačanja prošlog ljeta i protekle zime. Pored dolaska Kepe Arrizabalage i Jorginha, u klub su stigli i Mateo Kovačić, Gonzalo Higuain, te je potvrđen i dolazak Christiana Pulišića na kraju sezone. Što se tiče Kovačića i Higuaina, plan im je bio da se otkupe njihovi ugovori sljedećeg ljeta, no da li će to biti moguće sada kada su dobili transfer zabranu?

Ako je vjerovati novinaru Telegrapha, ne u potpunosti. Naime, on je napisao: “Pokušavam provjeriti, ali mislim da pod trenutnim uvijetima transfer zabrane, Chelsea će moći dovesti Higuaina, ali ne i Kovačića. Međutim, žalba bi im vjerovatno uspjela, te bi mogli kompletirati i njegov transfer.”

Klub iz zapadnog Londona se trenutno nalazi na šestom mjestu u Premier ligi, sa samo bodom zaostatka za četveroplasiranim Manchester Unitedom. Navodno, Sarri će gotovo sigurno dobiti otkaz ne uspije li obezbijediti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!