NaslovnicaVijestiChelsea i Juventus otvorili pregovore o mogućoj razmjeni igrača: Pjanić ipak putuje...

Chelsea i Juventus otvorili pregovore o mogućoj razmjeni igrača: Pjanić ipak putuje u London!

Juventus i Chelsea započeli su pregovore oko mogućeg ljetne zamjene igrača koja će uključivati Miralema Pjanića i Jorginha.

Chelsea i Juventus

Menadžer Juventusa, Maurizio Sarri, želio bi potpisati internacionalca Italije, sa kojim je radio u Napoliju i Chelseaju, te je spreman žrtvovati Pjanića da to učini ponovo.

Ekipa iz Serija A je također razgovarala o pridruživanju Bosanca Barceloni ili PSG-u. 30-godišnji Pjanić, koji je u Juventusu od 2016. godine, potencijalno bi mogao završiti u Barci kao zamjena za Arthura koji bi išao u Juventus.

Ali Brazilac je odlučio ostati u Kataloniji. Leonardo, sportski direktor PSG-a, veliki je obožavatelj Pjanića.

Arthurova odluka značila je da je Juventus pojačao pregovore sa Chelseajem kako bi vidjeli da li bi oni razmotrili puštanje Jorginha u zamjenu za Pjanića.

Veznjak se pridružio klubu iz zapadnog Londona prije dvije godine, na isto ljeto kao i Maurizio Sarri, a nakon teške prve sezone postao je jedan od najboljih igrača Chelseaja.

Poboljšanje forme uslijedilo je nakon što je Sarri napustio Juventus, a zamijenio ga Frank Lampard. 28-godišnjak je proveo tri sezone sa Sarrijem u Napoliju prije nego što ga je slijedio u Chelsea.

Pjanić ima ugovor do 2023. godine, ali nije uspio uvjeriti Sarrija da je ključni član momčadi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!