NaslovnicaVijestiChelsea kupuje u Napulju: 'Plavci' uz Maurizija Sarrija žele dovesti i zvijezdu...

Chelsea kupuje u Napulju: ‘Plavci’ uz Maurizija Sarrija žele dovesti i zvijezdu Napolitanaca!

Prema pisanju engleskih i talijanskih medija, Chelsea ovog ljeta planira zamijeniti Antonija Contea trenerom Napolija Maurizijem Sarrijem, te uz njega dovesti i zvijezdu Napolitanaca.

Chelsea želi Koulibalyja sa Sarrijem

U pitanju je jedan od najboljih defanzivaca u Seriji A Kalidou Koulibaly, čiji agent Bruno Satin je priznao da engleski klub mora obezbijediti učešće u Ligi prvaka kako bi njegov klijent razmislio o njihovoj ponudi.

On je u intervjuu za Radio CRC rekao: “Uvijek postoji potreba za promjenama u klubu, a to podrazumijeva i promjenu igrača ili osoblja. Međutim, nemam nikakvih informacija o planovima Napolija, iako se svakako trebaju poboljšati. Koulibaly, Sarri i Hysaj odlaze u Chelsea? Ne znam ništa o tome, kao što ne znam ni da li će se Chelsea kvalificirati u Ligu prvaka ili ne. Važno je vidjeti kako će se sezona završiti jer takvi igrači žele igrati u Ligi prvaka.”

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis nedavno je priznao kako je Antonio Conte pokušao dovesti Koulibalyja nedugo nakon što je stigao na Stamford Bridge, da bi nakon neuspjeha kod tog transfera u klub na kraju vratio Davida Luiza. Senegalac se sada ponovo povezuje sa odlaskom u londonski klub, a Satin je dodao kako njegova budućnost nije poznata.

[su_no1forfootball]

“Da li Koulibaly vrijedi 100 miliona eura? To određuju tržište i De Laurentiis jer on nema otkupne klauzule. Predsjednik također možda odluči da ga zadrži jer ga smatra važnim igračem za tim. Ne znam hoće li preostale tri utakmice biti njegove posljednje za Napoli jer je svake godine bilo ponuda za njega, ali on se uvijek odlučivao za ostanak, tako da ne mora značiti da će otići. Teško je sada donositi zaključke, a također treba vidjeti i što će Sarri učiniti.”

26-godišnjak je u Napoli stigao iz Genka u ljeto 2014. godine za samo osam miliona eura, i od tada je za klub u svim takmičenjima odigrao ukupno 162 utakmice, od čega 43 osve sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!