NaslovnicaVijestiChelsea spreman prodati Batshuayija u zamjenu za zvijezdu Borussije Dortmund

Chelsea spreman prodati Batshuayija u zamjenu za zvijezdu Borussije Dortmund

Prema pisanju engleskih novina Daily Mail, Chelsea bi uskoro mogao dobiti novo pojačanje, a u pitanju je zvijezda Borussije Dortmund Christian Pulišić, kojeg ‘Plavci’ žele u zamjenu za Batshuayija.

Chelsea nudi Batshuayija za Pulišića

Iz londonskog kluba su odbili prodati napadača Borussiji prošlog mjeseca, ali su ga pustili na posudbu do kraja sezone. Otkako je stigao, belgijski reprezentativac je postigao tri gola i podijelio jednu asistenciju u dva nastupa u žutom dresu, te ga čelnici Borussije žele zadržati pod svaku cijenu.

S druge strane, 19-godišnji Pulišić se već dugo vremena povezuje sa odlaskom iz kluba, a interes za njega su navodno pokazivali Liverpool i Manchester United u bližoj prošlosti, a i on je sam nekoliko puta izjavio kako bi volio zaigrati u Engleskoj jednog dana. To bi se moglo i dogoditi već sljedećeg ljeta, jer ga Chelsea želi dovesti kao zamjenu za Batshuayija.

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država sa njemačkim klubom ima ugovor do 2020. godine, a čelnici Chelseaja žele dogovoriti njegov transfer prije početka Svjetskog prvenstva. U klubu su svjesni kako ga Borussia nema namjeru prodati jeftino, ali Batshuayi je njihova velika prednost u ovim pregovorima. Pulišić je najmlađi nogometaš koji je nosio dres SAD-a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te već ima 20 nastupa za reprezentaciju, dok je sa samo 17 godina postao najmlađi stranac koji je postigao gol u Bundesligi.

[su_no1forfootball]

On je ove sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima, postigao četiri gola i podijelio tri asistencije. Otkako je stigao na Signal Iduna Park, ukupno je za prvi tim Borussije Dortmund odigrao 83 utakmice, postigao 11 golova i podijelio 16 asistencija.

Klub iz Dortmunda se nalazi na četvrtom mjestu u Bundesligi sa 37 osvojenih bodova nakon 22 odigrana kola. Ispred njih su RB Leipzig i Bayer Leverkusen sa po bodom više, te vodeći Bayern Munchen, koji ima čak 22 boda prednosti, ali i odigranu utakmicu više. U okviru 23. kola, crno-žuti će danas gostovati kod Borussije Monchengladbach.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!