NaslovnicaVijestiCHELSEA STVARA DEFANZIVNI DUO ZA BUDUĆNOST: Evo koja zvijezda iz Serije A...

CHELSEA STVARA DEFANZIVNI DUO ZA BUDUĆNOST: Evo koja zvijezda iz Serije A dolazi zajedno sa Sarrijem!

Ukoliko zaista preuzme Chelsea, jedna od najvećih želja Maurizija Sarrija, barem kada su u pitanju pojačanja u defanzivnom dijelu, je mladi centralni defanzivac Juventusa Daniele Rugani. Njih dvojica su zajedno surađivali nekoliko sezona u Empoliju, u kojem je 23-godišnjak bio na posudbi iz ‘Stare dame’.

Chelsea želi Ruganija

Brojni talijanski mediji su objavili informaciju kako je dogovor sa čelnicima Juvea već postignut, s obzirom da Massimiliano Allegri ne računa na njegove usluge sljedeće sezone, te da bi mogao napustiti klub za oko 35 miliona eura. I sam Rugani navodno nije zadovoljan načinom na koji prema njemu postupa Allegri, te se želi ponovo ujediniti sa bivšim trenerom Sarrijem.

[su_games]

Iako bi Juventus njegovom prodajom izgubio možda i jednog od najboljih talijanskih defanzivaca u budućnosti, ipak bi dosta zaradili. Naime, on je u klub iz Torina stigao za samo pet miliona eura u zimskom prelaznom roku 2015. godine, a ukupno je protekle sezone nastupio u 26 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići dva gola i dvije asistencije. Također, Sportitalia navodi kako bi on, u slučaju da zaista dođe do transfera, mogao biti predstavljen na Stamford Bridgeu u isto vrijeme kad i Maurizio Sarri.

Njegov agent David Torchia je prije nekoliko dana održao sastanak sa direktorom Juventusa Fabiom Paraticijem, ali je negirao špekulacije kako su raspravljali o Ruganijevom odlasku. On je rekao: “Znam da mi nitko neće vjerovati, ali sreo sam se sa Paraticijem jer je sastanak već bio dogovoren. Pričali smo o tome kako Rugani može napredovati u budućnosti. On nije ponuđen niti jednom klubu. Ne možemo reći kako je potpuno van tržišta, ali nikakva formalna ponuda za njega nije stigla.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!