NaslovnicaVijestiChelsea zainteresovan za Donnarummu

Chelsea zainteresovan za Donnarummu

Chelsea zainteresovan za Donnarummu. Plavci su zabrinuti zbog nedavne fizičke spremnosti Thibaut Courtoisa i žele dodati 16-godišnjeg golmana u svoje redove ovog ljeta. Chelsea se već raspitao i razgovarao sa AC Milanom o dostupnosti tinejdžerske golmanske senzacije Gianluigi Donnarumme, prema pisanju Fichajesa.

Donnarumma

Plavci žele dodati ovog mladića u svoje redove zbog zabrinutosti o Courtoisovoj spremnosti u posljednjih nekoliko sezona.

Izvještaji navode da Donnarumma još uvijek nije spreman da napusti italijanski fudbal. Mislili smo da je mladi golman sretan u Milanu i da će odbiti sve ponude iz inostranstva.

U razgovoru sa agentom igrača, on je rekao da je uvjeren u svijetlu budućnost svog klijenta.

“Ja bi ga poredio sa (komadom italijanske umjetnosti Amadeo-a) Modiglianija. On je vrijedan 170 miliona.”

16-godišnjak i bez Chelseaja počinje i igra u jednom u najboljih klubova na svijetu, a sada samo mora biti bistre glave.

Donnarumma je promovisan u prvi tim Milana od strane novog menadžera Siniše Mihajlovića kao trećeg golmana. On je bio među igračima za pred-sezonsku turneju u Kini u julu 2015. godine, gde je Milan je postavljen da se suoči Interom i Real Madridom u 2015 International championship Cupu.

[su_netbet_psgchelsea]

Debitovao je 30. jula zamjenom za golmana Dijego Lopeza u 72. minutu, zadržavajući clean-sheet tokom ostatka meča, ali je bio jedan od dva igrača Milana koji je mašio svoj penal u porazu 10-9

Dana 25. oktobra 2015. godine, Donnarumma napravio svoj debi , igranjem punih 90 minuta u 2-1 pobjedi protiv Sasuolo na San Siru.

Postao najmlađi golman koji debitovao u Seria A, u dobi od 16 godina 8 mjeseci. Donnarumma zadržao svoj prvi clean sheet tri dana kasnije protiv Chievo Verona u 1-0 pobjedi.

Od tada je Donnarumma stekao pažnju u medijima zbog njegovih nastupa na tako mlad kao 28. novembra, italijanski agent Mino Raiola rasplamsali pohvale prema Donnarummi, nazivajući ga “umjetničko djelo”.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!