NaslovnicaVijestiCity nudi tri igrača i 100 miliona eura za Lea Messija!

City nudi tri igrača i 100 miliona eura za Lea Messija!

Nakon Messijevog zahtjeva da napusti Barcelonu, odmah su krenule glasine o novom klubu argentinskog nogometaša, a prema kladionicama, Manchester City je prvi favorit da ga dovede u svoje redove.

Naravno, najveći problem predstavlja odštetna klauzula od čak 700 miliona eura, s obzirom na važeći ugovor Messija i Barce, koji je 31. svibnja automatski produžen na godinu dana. Jasno je da nijedan klub nije spreman da plati toliko iznos, a sve bi na kraju moglo završiti na sudu, zbog specifične situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

Nije tajna da su Pep Guardiola i Leo Messi imali odličnu suradnju za vrijeme mandata španjolskog stručnjaka na Camp Nou (2008-2012), te će sigurno pokušati sve kako bi privolio Argentinca da potpiše za “Građane”, a važnu ulogu mogao bi odigrati i Messijev kum Sergio Aguero.

Klub sa Etihada je jedan od ne toliko brojnih klubova koji može finansijski da “izgura” ovaj transfer, uz ugovor koji bi zadovoljio osvajača rekordnih šest Zlatnih lopti (Ballon d’Or). Argentinac bi i te kako bio značajan adut u borbi za toliko željeni naslov Lige prvaka, a ne treba ni spominjati kakve benefite sa marketinške strane bi Cityju donio ovaj transfer.

Ugledni španjolski sportski list As prenosi kako City namjerava da plati Barceloni 100 miliona eura, te da u “paketu” na Camp Nou pošalje tri igrača – Gabriela Jesusa, Bernarda Silvu i Erica Garciju. Procijenjena vrijednost ovog trojca na Transfermarktu je ukupno 152 miliona eura.

Naravno, ostaje da se vidi da li će Messi uprkos svemu zaista napustiti Barcu. Prema nekim izvorima, Argentinac na ovaj način želi da izdejstvuje ostavku predsjednika Bartomeua, koji je rekako kako je spreman da napusti čelo katalonskog kluba, ali ukoliko se Messi obaveže na ostanak u Barceloni.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!