NaslovnicaVijestiCLATTENBURG OBJASNIO: Evo što Mohamed Salah uvijek radi kad pokušava simulirati!

CLATTENBURG OBJASNIO: Evo što Mohamed Salah uvijek radi kad pokušava simulirati!

Nema sumnje kako Mohamed Salah trenutno važi za jednog od najboljih igrača na svijetu. Otkako je stigao u Liverpool prije dvije godine, postigao je 63 gola na ukupno 83 nastupa u svim takmičenjima, te je uz Edena Hazarda najveća zvijezda Premier lige. Međutim, u posljednje vrijeme stiče reputaciju simulatora. U proteklih nekoliko tjedana egipatski reprezentativac je kritikovan od strane nogometne javnosti zbog brojnih pokušaja simuliranja.

Clattenburg otkrio što Salah radi prilikom simuliranja

Posljednji u nizu se dogodio na utakmici protiv Crystal Palacea u sobotu, kada je pod pritiskom Mamadou Sakhoa pao u kaznenom prostoru pokušavši tako iznuditi penal, ali sudac Jonathan Moss je donio ispravnu odluku ne dosudivši ga.

Mark Clattenburg, koji je sudio na najvišem nivou čak 14 godina, dao je svoje mišljenje o cijeloj istuaciji. 43-godišnjak smatra kako su kritike na račun Salaha opravdane, te da mu je Moss trebao dati i žuti karton zbog toga što je učinio. U kolumni za Daily Mail on je napisao: “Mo Salah je pao bez kontakta od strane Mamadoua Sakhoa. Nije važno to što nije tražio penal, jer je pokušao prevariti suca Jonathana Mossa, koji mu je trebao dati žuti karton za to.”

“Salah je također optuživan i za simuliranje protiv Arsenala i Newcastlea. U svim tim situacijima nije bio u prilici da postigne gol, tako da se čini kako preferira pokušati osvojiti penal. S obzirom da je izvođać istih u Liverpoolu, svjestan je da u slučaju penala ima slobodan udarac na gol, te tako povećava šanse da osvoji Zlatnu kopačku.”

Clattenburg je također priznao kako je primjetio da Egipćanin uvijek stavlja ruke u neprirodnu poziciju prilikom pokušaja simuliranja, te da to suci često primjete: “Jedna stvar koju sam primjetio je ta da Salah uvijek stavlja ruke iznad glave kad pokušava iznuditi penal. To je ono što suci prate kada pokušaju vidjeti da li je igrač simulirao. Obično, ukoliko ste oboreni, stavljate ruke u takav položaj da se njima dočekate na zemlji. Sve do uvođenja VAR-a ukoliko igrač simulira trebala bi uslijediti suspenzija, bez obzira na sudačku odluku.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!