NaslovnicaVijestiCLAUDIO RANIERI PRIZNAO: On je prvi trener koji mi je poželio dobrodošlicu...

CLAUDIO RANIERI PRIZNAO: On je prvi trener koji mi je poželio dobrodošlicu nazad u Premier ligu!

Novi treer Fulhama Claudio Ranieri, koji je napravio čudo osvojivši Premier ligu sa Leicester Cityjem prije nekoliko sezona, otkrio je kako je Jose Mourinho bio prvi trener koji mu je poželio dobrodošlicu nazad u Englesku.

Mourinho poželio dobrodošlicu Ranieriju

Njegov novi klub će u subotu gostovati upravo na Old Traffordu, gdje će talijanski stručnjak susresti sa Mourinhom po prvi put još otkako je dobio otkaz u Leicesteru početkom prošle godine, samo devet mjeseci nakon što im je donio prvu titulu u povijesti kluba.

Mourinho je već tada pokazao koliko poštovanja i solidarnosti ima prema Ranieriju, s obzirom da je nosio njegove inicijale na odjeći. Claudio je priznao kako su njih dvojica ostali u kontaktu sve ovo vrijeme. Iako je Portugalac ranije u karijeri često kritikovao Ranierija dok je ovaj trenirao Chelsea i Romu, novi trener Fulhama je izjavio: “Mourinho je bio prvi koji mi je poslao poruku dobrodošlice nazad. On mi je veliki prijatelj. Napisao mi je ‘dobrodošao nazad, sve najbolje’. U pitanju je bila tekstualna poruka, ali često razgovaramo o svemu, on je fantastična osoba. Poznajem ga dugo vremena, još otkako je došao u Chelsea i Italiju. Veliki je čovjek i sjajan trener. Uživam u Premier ligi, vratio sam se kući.”

Fulham je ranije ovog tjedna odigrao neriješeno kod kuće protiv Leicestera, a rezultat je glasio 1-1. Klub tako pod vodstvom 67-godišnjeg Ranierija ima jednu pobjedu, jedan remi, te jedan poraz iz prve tri utakmice. Sutra gostuju kod ‘Crvenih vragova’ koji su pod velikim pritiskom, te se nalaze u jako lošoj formi. Ipak, Ranieri priznaje kako će njegov tim morati odigrati savršeno ukoliko žele osvojiti bodove.

Rekao je: “Manchester United je jedan od najboljih timova u Premier ligi, kao i u Ligi prvaka. Imaju sjajnu ekipu, ali želimo se dokazati protiv njih. Znamo da će biti teško, ali ništa nije nemoguće. Svaki trener želi pobijediti, ali imamo veliko poštovanje prema Unitedu.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!