NaslovnicaVijestiCSKA Moskva - Real Madrid: najava drugog kola grupne faze Lige prvaka

CSKA Moskva – Real Madrid: najava drugog kola grupne faze Lige prvaka

CSKA Moskva – Real Madrid, utakmica drugog kola grupne faze Lige prvaka na stadionu Luzhniki u Moskvi (21.00h). Da li će aktualni trostruki uzastopni europski prvak opravdati ulogu favorita na dalekom gostovanju u glavnom gradu Rusije?

CSKA Moskva

Moskovski tim remizirao je sa Viktorijom iz Plzena na gostovanju u prvom kolu, i to nakon zaostatka od dva gola nakon prvog poluvremena. U grupi sa Realom i Romom, objektivno su autsajderi, te je za očekivati borbu za treće mjesto sa češkim timom. CSKA je protekle sezone stigao do osmine finala Lige Europe, gdje su eliminisani od Arsenala.

[su_champions_league]

U ruskom prvenstvu ne ide im baš najbolje, pošto u 9 kola imaju 4 pobjede i isto toliko remija, te jedan poraz, ali im je vodeći Zenit ipak još uvijek u dometu (6 bodova više). Tim iz Moskve najviše će se uzdati u svoj najboljeg strijelca Fedora Chalova, 20-godišnjeg napadača koji je ove sezone postigao 8 golova na sedam utakmica, ali činjenica je da će prije svega, odbrana morati da bude na nivou. Zapaženu ulogu igra i mladi hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, koji je ljetos stigao na posudbu iz Evertona.

Real Madrid

“Kraljevski klub” pokorio je Europu treći put zaredom, te ove sezone idu na četvrtu krunu u nizu, ali bez trenera Zinedinea Zidanea i superzvijezde Cristiana Ronalda, dva vjerovatno ključna čovjeka u osvajanju tri “ušata” trofeja. Madriđani su trijumfalno započeli i novu sezonu, pošto su u prvom kolu na svom Santiago Bernabeu savladali Romu.

Sa Julenom Lopetegijem na klupi, Real ipak ne djeluje tako moćno i uvjerljivo, pa su prvih 7 kola u La Ligi postigli tek 12 golova, ali ipak dijele prvo mjesto sa Barcom. U Superkupu Europe su poraženi od Atletica nakon produžetaka (2:4).

U Moskvu dolaze sa oslabljenim sastavom, bez Sergija Ramosa, Isca, Garetha Balea i Marcela, a šansu bi možda mogao dobiti Mariano Diaz, koji je ovog ljeta stigao iz Lyona. Real je igrao protiv CSKA prije šest i po godina u osmini finala Lige prvaka, u Moskvi je bilo neriješeno (1:1), dok su u Madridu slavili rezultatom 4:1.

MOGUĆI SASTAVI

CSKA Moskva: Akinfeev; Fernandes, Becão, Chernov, Nababkin; Bijol, Akhmetov; Vlašić, Dzagoev, Oblyakov; Chalov

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Regulión; Casemiro, Kroos, Modrić, Ceballos; Benzema, Asensio

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

CSKA vidi svoju šansu protiv oslabljenog sastava “kraljevskog kluba”, ali sastav koji je Julen Lopetegui poveo u Moskvu je i dalje izuzetno jak, a pojedina imena zaista izazivaju strahopoštovanje. Istini za volju, Real baš i ne briljira ove sezone, ali činjenica je da su daleko kvalitetniji od moskovskog tima i vjerujemo da će to opravdati i na terenu.

Koeficijent od 1.55 na pobjedu Reala nam se čini privlačnim, uprkos nekim izostancima, mislimo da će “kraljevski klub” slaviti u glavnom gradu Rusije.

UPLATI OKLADU


Uz najave utakmica utakmica na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najnovije sportske vijesti. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!