NaslovnicaVijestiDa, i to je moguće: Ibrahimović u MLS-u naletio na boljeg igrača...

Da, i to je moguće: Ibrahimović u MLS-u naletio na boljeg igrača od sebe!

Samoproglašeni kralj MLS lige Zlatan Ibrahimović pretrpio je poraz protiv igrača u borbi za najboljeg strijelca sezone, koji je postigao novi apsolutni rekord lige u pogledu postignutih golova u regularnoj sezoni.

Završena je regularna sezona u MLS ligi, a u posljednjem kolu sjajni meksički napadač Carlos Vela privukao je pažnju javnosti, postigavši ​​hat-trick u pobjedi Los Angelesa protiv Colorado Rapidsa i tako je postavio novi rekord lige po broju postignutih golova u regularnom dijelu sezone s 34 gola.

“Lud, zbunjen, normalan”: Ekipu Milana preuzima trener koji još uvijek ima važeći ugovor sa Interom!

Vela je uvjerljivo osvojio prvo mjesto s Los Angeles FC na Zapadnoj konferenciji, a pored 34 postignuta pogotka, na svoj je račun upisao i 15 asistencija, čime je postao prvi i veliki favorit koji kao najbolji igrač sezone u ligi. Dosadašnji rekord držao je Venezuelanac Josef Martinez, koji je 2014. godine postigao 31 gol u dresu Atlanta Uniteda.

Zlatan Ibrahimović završio je na drugom mjestu sa 30 golova u borbi za najboljeg strijelca lige, a njegov Galaxy završio je tek osmi u regularnom dijelu sezone. U MLS-u sada dolazi doigravanje, u kojem je Los Angeles FC već osigurao svoje mjesto u polufinalu kao pobjednik Zapadne konferencije, a njegov protivnik bit će pobjednik obračuna između Minnesote i Los Angeles Galaxyja, što znači da će Vela i Ibrahimović vrlo brzo ukrstiti koplja.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!