NaslovnicaVijestiDa li je ovo znak da su navijači okrenuli leđa Realu?!

Da li je ovo znak da su navijači okrenuli leđa Realu?!

“Kraljevski klub” je slavio protiv Eibara (2:1) nakon preokreta u 31. kolu La Lige, međutim, čini se da su navijači okrenuli leđa Realu, uprkos povratku Zinedinea Zidanea.

navijači okrenuli leđa Realu

Real Madrid je u okviru 31. kola španjolske La Lige u subotu igrao na svom Santiago Bernabeu stadionu utakmicu protiv Eibara, u duelu u kojem je Zidaneov tim slavio nakon preokreta (2:1).

Junak Reala bio je Karim Benzema, koji je sa dva gola donio pobjedu “kraljevskom klubu”. Ipak, nije najbolje počelo za domaćina.

Gosti su bili opasniji u prvom poluvremenu, a kruna bolje igre došla je u 39. minuti kada preko Cardone dolaze u vođstvo, što je bio i rezultat prvog dijela.

Ipak, u drugom poluvremenu druga slika na terenu. Najprije je pogodio Benzema u 59. minuti nakon asistencije Asensija, da bi isti igrač donio pobjedu domaćinu u 81. minuti, kada nakon ubačaja Kroosa glavom pogađa za konačnih 2:1.

Na ovom stadionu, koji prima 81.044 posjetitelja, moglo se vidjeti mnoštvo praznih mjesta, što je poprilično neuobičajen prizor za klub čiji je stadion skoro svaki susret ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta.

Odavno je poznato da madridski gigant, jedan od najpopularnijih klubova svijeta, se nalazi u velikoj krizi – a podatak da su ove sezone ispali iz igre za sve trofeje već početkom marta – dovoljno govori o tome.

Bez obzira na sve – loše igre ekipe, ispadanje iz Kupa Kralja, Lige prvaka i dvocifren zaostatak za liderom prvenstva Barcelonom dosta je utjecao i na posjetu.

Izgleda ni da povratak Zinedinea Zidanea, koji je ušao u istoriju “kraljevskog kluba” i kao igrač i kao trener, nije doprinio povećanju posvjete, štaviše, posljednje dvije utakmice na Santiago Bernabeu bila su dva od tri najlošije posjećena susreta ove sezone.

Utakmicu protiv Eibara gledalo je 50.284 navijača, a prethodnu protiv Huesce tek 49.269, međutim, utakmica sa najmanje gledalaca bila je ona u prvom kolu protiv Getafea, sa samo 48.466 gledalaca. U posljednje tri sezone, prosječna posjeta opala je čak za 10.000.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!