NaslovnicaVijestiDa li je Ronaldo srećniji zbog prolaska u polufinale ili svoja tri...

Da li je Ronaldo srećniji zbog prolaska u polufinale ili svoja tri gola?

Real Madrid je sjajnim preokretom izbacio Wolfsburg iz četvrtfinala Lige prvaka, iako su imali zaostatak od dva gola iz prve utakmice u Njemačkoj, Kraljevi su uspjeli odličnom predstavom na svom Santiago Bernabeuu da prokrenu rezultat u svoju korist i tako se plasiraju u šesto uzastopno polufinale Lige prvaka.

Ronaldo

Sve je počelo u 16. minuti kada je Ronaldo uz malo sreće uspio se izboriti do lopte, te pogoditi za 1-0. Wolfsburg se tog trenutka uspaničio, te je kazna za to stigla već sljedećeg minuta kada je portugalski igrač ponovo pogodio.

Utakmica je došla u egal položaj, te su se igrači Reala nakon toga umirili te prestali sa konstantnim napadima, ali i dalje držali sve pod kontrolom. Prvu pravu šansu vidjeli smo u 66. minuti kada je Ramos glavom pogodio stativu, a onda se lopta odbila direktno u ruke Bengalija.

Međutim, u 77. minuti Cristiano Ronaldo postiže svoj treći gol. Sa nešto više od 20-ak metara pogađa iz slobodnog udarca za 3-0, lopta je prošla između živog zida.

Nakon utakmice, igrač Real Madrida Sergio Ramos rekao je da je strijelac sva tri gola, Cristiano Ronaldo srećniji zbog plasmana njegovog tima u polufianle nego zbog svojih golova.

[su_sportingbet_premier_league]

“Mogu vam reći da je Cristiano Ronaldo sretniji što je momčad u polufinalu nego zbog vlastitih golova.”

“Ostavili smo dušu na terenu za pobjedu. Cristiano je zaslužio biti heroj u ove fantastične večeri. On daje sve za ovaj dres, on je broj 1!,” rekao je kapetan Reala Sergio Ramos i dodao:

“Mnogi su mislili da je povratak nemoguć. Ovo je bila teška sezona za mene, ne sjećam se utakmice bez boli. Odigrao sam ih puno s velikim bolovima. Zaslužili smo pobjedu i polufinale.”

Cristianu Ronaldu večerašnja tri gola pomogla su mu da dođe do brojke od 16 golova ove sezone u Ligi prvaka, a rekord je 17 golova u sezoni 2012/2013. Vlasnik rekorda je upravo Ronaldo.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!