NaslovnicaVijestiDA LI JE ZASLUŽIO OVO? Ronaldo uputio velike kritike na račun Lionela...

DA LI JE ZASLUŽIO OVO? Ronaldo uputio velike kritike na račun Lionela Messija!

Još uvijek se nije spustila prašina možda i najdramatičnijeg tjedna u povijesti Lige prvaka. Ljubitelji nogometa imali su priliku vidjeti čak dva nevjerovatna preokreta u polufinalu.

Ronaldo kritikovao Messija

Liverpool je u utorak na Anfieldu savladao Barcelonu rezultatom 4-0, te tako ukupnim rezultatom 4-3 prošao dalje, dok je Tottenham sinoć slavio na gostovanju u Nizozemskoj protiv Ajaxa rezultatom 3-2, te prošao dalje zahvaljujući pravilu golova u gostima, iako je kod kuće poražen rezultatom 1-0.

To znači da ćemo gledati prvo englesko finale u ovom takmičenju još od davne 2008. godine, kada su snage odmjerili Chelsea i Manchester United. Ovo ispadanje Barcelone znači još jednu godinu u nizu bez titule za Lionela Messija i ekipu, koji su po mišljenju mnogih bili glavni favoriti ove sezone.

Posljednji put su Ligu prvaka osvojili 2015. godine, a iako je Argentinac i ovaj put učinio sve što je mogao, postigavši 12 golova i podijelivši tri asistencije u deset utakmica, to ipak nije bilo dovoljno. Ipak, legendarni bivši brazilski napadač Ronaldo Nazario priznao je kako nije baš zadovoljan što nitko nimalo ne kritikuje upravo Messija za kolaps katalonskog giganta na Anfieldu.

Rekao je: “Barcelona ima sjajan tim i najboljeg igrača na svijetu, Messija. Čuo sam kako mnogi govore da su izgubili zbog Valverdea, Coutinha, ali ne i Messija. Međutim, kad pobijede, govore kako pobijede zbog Messija. To je ogroman nedostatak poštovanja prema svim ostalim igračima i trenerskom osoblju.”

I dok itetako ima istine u ovoj izjavi Brazilca, također je istina kako je Messi ponovo bio Barcin najbolji igrač i na Anfieldu, što i nije nekakva utjeha. U usporedbi sa nastupima Philippea Coutinha, Luisa Suareza i mnogih drugih, Argentinac je bio miljama ispred.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!