NaslovnicaVijestiDa li se golovi u gostima računaju u Ligi prvaka? Kako ovo...

Da li se golovi u gostima računaju u Ligi prvaka? Kako ovo pravilo radi u produžecima?

Da li se golovi u gostima računaju u Ligi prvaka? Kako ovo pravilo radi u produžecima? S obzirom na to koliko je novca u pitanju u Ligi prvaka, nokaut faze su uvijek napete, bliske i fino uravnotežene.

Da li se golovi

Događa se da ekipe nekada odigraju neriješeno u prvoj utakmici, a zatim tako bude i u drugoj uzvratnoj utakmici.

U ovoj sitauciji, golovi u gostima se računaju, a to pravilo je uvedeno u europska natjecanja čak davne 1967/68.

Ako su dvije momčadi izjednačene u ukupnom rezultatu nakon dvije utekmice, momčad koja je postigla najviše golova u gostima će proći dalje.

Da li se golovi računaju nakon produžetaka?

Da, računaju se, međutim, ako pobjednik ne može biti odlučen ni sa golovima u gostima nakon dvije utakmice, ta utakmica će ići na produžetke nakon druge utakmice.

Dakle, ako se odigraju dvije utakmice bez golova, a zatim završi 1-1 na produžetke nakon druge utakmice, ne bi bilo potrebe za penalima, jer bi gostujuća momačd u drugoj utakmici napredovala dalje.

Pravilo gostujućih golova prvi put je korišteno između Honveda iz Budimpešte i Dukle iz Praga u kupu pobjednika kupova 1965/66.

Honved je napredovao i izgubio od Liverpoola u sljedećem kolu. U Ligi prvaka 2017. godine, dva puta su se koristili golovi u gostima, a Roma je imala korist u oba slučaja.

Talijanska ekipa je prošla pored Shakhtara i potom dramatično pobijedila Barcelonu u četvrtfinalu. Nakon poraza od 4-1 u Kataloniji, Roma je pobijedila sa 3-0 kod kuće i time prošla dalje zbog tog gola u gostima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!