NaslovnicaVijestiDani Alves: Nogomet je postao poput prostitucije!

Dani Alves: Nogomet je postao poput prostitucije!

Defanzivac Barcelone Dani Alves potvrdio je da neće ostati u svijetu nogometa nakon što ode u mirovinu, a kao razlog je naveo preveliku komercijalizaciju sporta.

Nogomet je postao poput prostitucije

Brazilski reprezentativac ove sezone sa Barcelonom ima priliku osvojiti nova tri trofeja jer se njegov tim i dalje bori za titule prvaka La Lige, Kupa kralja i Lige prvaka.

No, 32-godišnjak je uputio žestoke kritike na račun današnjeg nogometa, a kako navodi, poslovni i medijski interesi su postali važniji od same igre.

“To sve više postaje poput prostitucije”, rekao je Alves, te nastavio: “Razgovaramo manje o nogometu, i loše je kad gubite interes za nečim što volite.”

Govoreći o situaciji u svom klubu, Brazilac je otkrio da je njegov cilj ponoviti uspjehe iz prošle sezone.

“Imamo nevjerovatan izazov ispred sebe i takve stvari nas pokreću. Iza nas je izvanredna godina i u ovom trenutku vjerujemo da ova može biti još bolja. To je ono što nas pokreće. Kada ste nogometaš i kada živite od ove profesije, živite za takve trenutke.”

Dani Alves je ove sezone u dresu katalonskog tima odigrao ukupno 31 utakmicu i pritom upisao četiri asistencije, a njegov tim se nalazi ubjedljivo na prvom mjestu u ligi sa osam budova više od drugoplasiranog Atletico Madrida, te čak 12 bodova više od najvećeg rivala Real Madrida.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!