NaslovnicaVijestiDaniel Agger: Barcelona me htjela dovesti 2013. godine, ali...

Daniel Agger: Barcelona me htjela dovesti 2013. godine, ali…

Bivši defanzivac Liverpoola Daniel Agger potvrdio je da Barcelona bila zainteresovana za njega 2013. godine, ali je odbio ponudu.

Simon Makienok of Brondby (L) and Daniel Agger of Liverpool walk on the pitch on July 16, 2014 at Broendby stadium during a test match between Brondby and Liverpool. Broendby won 2-1. AFP Photo / / Scanpix DENMARK / Liselotte Sabroe / DENMARK OUT        (Photo credit should read LISELOTTE SABROE/AFP/Getty Images)

31-godišnjaka je u Liverpool 2006. godine iz Brondbyja doveo Rafael Benitez, a ubrzo je postao miljenik navijača, nakon sjajnih nastupa.

Agger je u sezonama koje su slijedile postao stub obrane tima sa Anfielda, a 2013. godine pod vodstvom Brendana Rodgersa postao je vicekapiten kluba, nakon što je Jamie Carragher otišao u mirovinu.

Međutim, Rodgers je odlučio pojačati defanzivnu liniju, a Agger je ubrzo pao u drugi plan nakon što je u klub stigao Mamadou Sakho, koji je igrao u paru sa Martinom Skrtelom.

Iako je Liverpool bio jako blizu osvajanju titule u sezoni 2013/14, Rodgers je na opšte iznenađenje svih dozvolio Aggeru da se vrati u danski Brondby, samo 12 mjeseci nakon što je imao priliku da pređe u Barcelonu.

“Nedostaje mi Liverpool, tamo sam se osjećao kao kod kuće. Barcelona je bila jedna od opcija 2013. godine, ali odlučio sam se za ostanak u Liverpoolu i to je bila ispravna odluka za mene.”

“To nije nešto za čim žalim danas, ali sad kad razmišljam o tome, možda bi bilo zabavno da sam se okušao u Barci. Prije tri ili četiri godine Španjolska mi je možda godila, ali odlučio sam se za ostanak i nikada neću žaliti zbog te odluke.”

Danski kapiten, koji je skupio 71 nastup za reprezentaciju u proteklih 11 godina, ukupno je 232 puta nastupio u dresu “Redsa” tokom osam godina provedenih u klubu. Ta cifra bi bila mnogo veća da Agger nije imao problema sa povredama i pronalaskom forme, sa kojom se dosta mučio u posljednjih par sezona.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!