NaslovnicaVijestiDANILO OBJASNIO: Evo koja je najveća razlika između Guardiole i Zidanea!

DANILO OBJASNIO: Evo koja je najveća razlika između Guardiole i Zidanea!

Defanzivac Danilo jedan je od dvojice igrača Manchester Cityja koji su u svojim karijerama osvojili Ligu prvaka, a to je uspio pod vodstvom Zinedinea Zidanea u Real Madridu. On je dao zanimljiv intervju za otočke medije u kojem je objasnio razliku između upravo Zidanea i njegovog trenutnog trenera Pepa Guardiole.

Danilo uporedio Guardiolu sa Zidaneom

Iako su prvaci Engleske bili tri puta, Manchester City u svojoj povijesti nikad nije bio prvak Europe, što im je najveći izazov otkako su šeici počeli ulagati ogromne novce u klub prije desetak godina. I dok je obrana titule u Premier ligi prioritet za Pepov tim, sigurno je da se neće predavati ni u najelitnijem europskom klupskom takmičenju.

‘Građani’ u timu imaju samo dva igrača koja su osvajala to takmičenje, a riječ je o bivšem golmanu Barcelone Claudiju Bravu, te bivšem beku Real Madrida Danilu. Brazilac je u intervju za engleske novine Mirror otkrio po čemu se razlikuju njegov tadašnji trener Zinedine Zidane, te Pep Guardiola.

Naime, rekao je: “Naravno da su jako različiti, oni su vrhunski treneri i nemoguće ih je usporediti. Sretan sam što sam imao priliku surađivati sa obojicom. Kada je u pitanju posvećenost detaljima, Guardiola se ne može porediti ni sa jednim drugim trenerom, a Zidane je ostvario nevjerovatnu stvar u svojoj trenerskoj karijeri, tako da mi je jako teško reći kako je jedan bolji od drugog. Samo ću reći da sam sretan što sada imam Guardiolu za trenera kao što sam bio dok me je trenirao i Zidane.”

Iako je sam Guardiola priznao kako se nada da će prekinuti lošu sreću Cityja u Ligi prvaka otkako je on u klubu, te da bi bio zadovoljan i polufinalom, Danilo je dodao kako on i suigrači planiraju otići do samog kraja ove sezone: “Liga prvaka je takmičenje koje nas jako zanima, i dosta smo razgovarali o tome. Pokušat ćemo iznenaditi trenera osvajanjem tog trofeja. Svi znamo da to nije lako uraditi, ali imamo kvalitet i dat ćemo sve od sebe.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!