NaslovnicaVijestiDAO MU SAVJET: Rio Ferdinand poručio zvijezdi Chelseaja da zatraži odlazak sa...

DAO MU SAVJET: Rio Ferdinand poručio zvijezdi Chelseaja da zatraži odlazak sa Stamford Bridgea!

Legendarni bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand poručio je veznjaku Chelseaja da zatraži odlazak iz kluba ukoliko mu Maurizio Sarri i dalje ne bude davao priliku, a riječ je o Rubenu Loftus-Cheeku.

Ferdinand poručio Loftus-Cheeku da napusti Chelsea

22-godišnjak je u do sada pet odigranih kola u Premier ligi na terenu proveo tek 33 minute, a teško je za očekivati kako će u nastavku sezone imati veću minutažu jer su u klub stigla dva nova, daleko kvalitetnija veznjaka, Jorginho i Mateo Kovačić.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Iako je Sarri obećao kako će engleski reprezentativac dobiti više prilika nakon što njihov raspored postane gušći, Ferdinand je mišljenja kako 22-godišnjak na ovaj način riskira stagniranje napretka, i na mentalnom, i na fizičkom nivou, te da mu je potrebna daleko veća minutaža u tim godinama.

On je u za BT Sport rekao: “Očito je da mladi igrači nisu dovoljno dobri za određene timove. Igrači poput Phila Fodena, Rubena Loftus-Cheeka i Dominica Solankea, koji su osvajali tutule u mladim reprezentacijama Engleske, igrali bi da su dovoljno dobri. Treneri takvih timova su jako pažljivi jer im posao zavisi od skoro svake moguće utakmice, i daju priliku igračima koji će im donijeti pobjede.”

Zatim je dao savjet Loftus-Cheeku da zatraži odlazak iz kluba ukoliko se situacija ne promijeni: “Da sam ja Ruben Loftus-Cheek, zakucao bih na vrata trenera i pitao ga ‘Da li ću igrati ili ne? Imam potencijal, mislim da sam bolji od pola ovih igrača koje dovodiš, ukoliko mi ne planiraš dati priliku reci mi i odlazim iz kluba. Ne ostavljaj me da ‘visim’ i da stagniram.’ Ukoliko ne igrate u tim godinama stagnirate i mentalno i fizički.”

Ruben je u Chelseajevu nogometnu akademiju stigao sa samo osam godina, a za prvi tim je debitovao 10. decembra 2014. godine, kada je zamijenio Cesca Fabregasa na utakmici protiv Sportinga u Ligi prvaka. Te sezone je skupio ukupno četiri nastupa za prvi tim, da bi u sljedeće dvije skupio još ukupno 28, nakon čega je prošlu sezonu proveo na posudbi u Crystal Palaceu, gdje je na 25 nastupa postigao dva gola i podijelio pet asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!