NaslovnicaVijestiDe Bruyne otkrio šta mu je Mourinho rekao u Chelseaju i zašto...

De Bruyne otkrio šta mu je Mourinho rekao u Chelseaju i zašto je otišao

Belgijski nogometaš Kevin De Bruyne otkrio je detalje razgovora sa Mourinhom dok je igrao u Chelseaju, i kako mu je to promijenilo karijeru.

De Bruyne otkrio

Kevin De Bruyne proveo je dvije sezone u Chelseaju, za njega prilično frustrirajuće, a pisao je o tome za Players’ Tribune za koji se prisjetio početka 2014. godine i objasnio da je jedan razgovor sa Joseom Mourinhom promijenio njegovu karijeru.

“Kada sam došao u Chelsea i kada je počela predsezona, osjećaj je bio dobar. Bio sam starter na dvije od četiri utakmice i mislio sam da sam odigrao dobro. Ne odlično, ali sasvim dobro. Nakon četvrte utakmice – to je bilo to. Bio sam na klupi i nikada više nisam dobio pravu priliku”, piše De Bruyne.

“Nisam dobio nikakvo objašnjenje, samo nisam bio u planu iz nekog razloga”. A kada je konačno dobio objašnjenje, ono mu je promijenilo karijeru.

“Jose me pozvao u svoju kancelariju u decembru i to je vjerovatno bio drugi najvažniji momenat za mene. Imao je ispred sebe neke papire i rekao mi je: ‘Jedna asistencija. Nula golova. Deset osvojenih lopti’. Bio mi je potreban minut da shvatim šta radi. Onda je počeo da čita statistike ostalih napadača, Williana, Oscara, Mate, Schurrlea. I to je zvučalo kao pet golova, deset asistencija i tako redom”, kaže Belgijanac.

“Bio je pristojan i čekao je da ja kažem nešto. I na kraju sam rekao da su neki od tih igrača odigrali po 15 ili 20 utakmica a ja sam igrao samo tri. Pitao sam da li će se to promijeniti. Bilo je veoma čudno. Pričali smo o mom odlasku na posudbu, a onda je on rekao: ‘Znaš, ako Mata ode iz kluba, ti ćeš biti peti izbor umjesto kao sada šesti'”, kaže De Bruyne.

“Bio je potpuno iskren prema meni i samo sam rekao da imam osjećaj da me zapravo i ne žele u klubu, a da ja samo želim da igram nogomet. Zatražio sam da me prodaju. Mislim da ga je to malo razočaralo, ali takođe mislim da je shvatio da mi je neophodno da igram. Na kraju su me prodali, dobili su više nego duplo u odnosu na ono koliko su platili kada sam došao, a za mene je bilo bolje u Wolfsburgu”, zaključio je De Bruyne.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!