NaslovnicaVijestiDefinitivna odluka: Superclasico će se igrati van Argentine!

Definitivna odluka: Superclasico će se igrati van Argentine!

Nakon velikih incidenata uoči uzvratnog duela, koji je naposlijetku odgođen, donijeta je odluka: Superclasico će se igrati van Argentine!

Nogometaši Boce i Rivera odigrali su 2:2 na Bomboneri u prvom susretu finala Copa Libertadores. U subotu je trebalo da bude odigran uzvratni duel na Monumentalu, ali su prije utakmice navijači napali autobus sa igračima Boce, a neki od njih su lakše ozlijeđeni. Meč je pomeren za nedelju, ali je potom još jednom odložen.

Zato su u sjedištu CONMEBOL-a održani pregovori, kojima su prisustvovali predsjednici Daniel Angelici i Rodolfo D’Onofrio, te prvi čovek krovne organizacije Alejandro Dominguez.

Kako se navodi u zaključcima sastanka, druga utakmica finala odigraće se 8. ili 9. studenog, iz dodatak da će vrijeme i mjesto biti objavljeni u najkraćem mogućem roku.

Tamošnji mediji, pak, navode da se utakmica neće ni igrati u Argentini, već se kao moguća opcija navodi Paragvaj, što je i najvjerovatnije, a spominju se i Katar i Miami.

Dalje u izvještaju sa sastanka stoji da će CONMEBOL platiti troškove puta, smještaja i hrane za obe delegacije, koje mogu da broje do 40 ljudi.

O sigurnosti će voditi računa uprava CONMEBOL- a, koja će o tome razgovarati sa nadležnim organima.

“Sastali smo se i sa predsjednicima nogometnih saveza Argentine i Paragvaja i predstavnicima klubova. Ono kroz šta smo prošli nije nogomet. To je bolest koja mora da se izliječi. Nasilju nije mjesto na nogometnom terenu. Strast ne smije da se izjednačava sa nasiljem”, kazao je Domingez.

Pobjednik ovog duela učestvovaće na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu, koje počinje 12. studenog.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!