NaslovnicaVijestiDEFINITIVNO ODLAZI: Sarri u Juventus planira povesti i dva igrača Chelseaja!

DEFINITIVNO ODLAZI: Sarri u Juventus planira povesti i dva igrača Chelseaja!

Kako izvještavaju danas talijanski mediji, trener Chelseaja Maurizio Sarri poručio je čelnicima Juventusa kako želi da mu dovedu dvije zvijezde sa Stamford Bridgea ukoliko zaista naslijedi Massimiliana Allegrija.

Sarri odlazi u Juventus

60-godišnjak je spreman napustiti londonski klub nakon deset burnih mjeseci, tokom kojih se posvađao sa velikim brojem igrača, bio kritiziran od strane navijača, ali ipak je sa ‘Plavcima’ uspio osvojiti Europsku ligu, te obezbijediti Ligu prvaka sljedeće sezone.

On je navodno odluku o odlasku saopštio upravi kluba nakon pobjede protiv Arsenala u srijedu, kada je rezultat glasio 4-1, a preostalo je samo da Chelsea i Juventus dogovore visinu odštete. Međutim, kako pišu novine Tuttosport, on također sa sobom planira povesti i Gonzala Higuaina i Emersona Palmierija.

S druge strane, Jorginho, kojeg također ima želju vidjeti u Torinu, po svemu sudeći je ‘nedodirljiv’ u timu Chelseaja, s obzirom na cifru koju su ‘Plavci’ platili za njega kada su ga doveli iz Napolija prošlog ljeta. U svakom slučaju, Sarri je već odlučio kako će mu Miralem Pjanić igrati ključnu ulogu u veznom redu, te umjesto toga želi pojačati defanzivnu liniju i napad.

On će pokušati uvjeriti čelnike ‘Stare dame’ da u klub vrate Higuaina, koji je otišao nakon dolaska Cristiana Ronalda prošlog ljeta. 31-godišnjak, koji je vrhunac karijere doživio u Napoliju upravo igrajući pod vodstvom talijanskog stručnjaka, najprije je otišao u Milan na šestomjesečnu posudbu, nakon čega je stigao na posudbu i u Chelsea.

Palmieri, s druge strane, nije se baš naigrao protekle sezone, ali je susret protiv Arsenala započeo od prve minute, te odigrao sjajno. Sarri u njemu vidi idealnu konkurenciju za Alexa Sandra, koji će najvjerovatnije ostati u Torinu, iako se i on povezuje sa odlaskom već dugo vremena.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!