NaslovnicaVijestiDESNI BOČNI - najdeficitarnija pozicija u nogometu danas!

DESNI BOČNI – najdeficitarnija pozicija u nogometu danas!

Desni bočni ili desni bek – najdeficitarnija pozicija današnjice. Riječ o poziciji gdje imamo najmanje world-class igrača, o poziciji gdje čak i najbolje ekipe u Europi nemaju dovoljno kvalitetnog igrača, o poziciji gdje čak i najveće reprezentacije i najveći klubovi imaju problem.

Pozicija desnog bočnog glavobolja je za gotovo svakog trenera na svijetu. Uzmite tako da su najskuplji desni bočni na svijetu:

Dani Carvajal (Real Madrid) – 60 milijuna eura
Sergi Roberto (Barcelona) – 60 milijuna eura
Joshua Kimmich (Bayern) – 55 milijuna eura
Kyle Walker (Man. City) – 50 milijuna eura
Hector Bellerin (Arsenal) – 40 milijuna eura
Cesar Azpilicueta (Chelsea) – 40 milijuna eura
Nelson Semedo (Barcelona) – 30 milijuna eura
Alvaro Odriozola (Sociedad) – 25 milijuna eura
Joao Concelo (Inter) – 25 milijuna eura
Šime Vrsaljko (Atletico) – 25 milijuna eura
Alessandro Florenzi (Roma) – 25 milijuna eura

[su_bet365_100_bonus]

Recimo, na ovom popisu možete vidjeti recimo igrači Barcelone (Roberto i Semedo) imaju visoku vrijednost jer igraju u Barceloni, ali pravo stanje stvari vidi se po tome što Semedo uopće nije pozvan u reprezentaciju, a Sergi Roberto itekako je upitan jer su mu konkurencija Dani Carvajal koji je nešto kvalitetniji te Bellerin, Nacho i Azpilicueta.

Bayern je nakon odlaska Lahma pod hitno tražio novog desnog bočnog, ali na kraju je Joshua Kimmich dobio pravu priliku i ove sezone se isprofilirao u jednog od najboljih, ako ne i najboljeg desnog bočnog na svijetu. No, Bayern njemu za zamjenu ima Rafinhu i Felixa Gotzea koji zajedno ne vrijede ni 6 milijuna eura.

Recimo, Real Madrid na toj poziciji ima Dani Carvajala koji je također jedan od najboljih, ali njemu kao rezervu imaju Nacha kojemu to nije prirodna pozicija te Hakimija koji je mlad i neiskusan, potpuno nedorastao zadatku. Barcelona ima Sergi Roberta i Semeda, dva relativno dobra – ali ta je pozicija i dalje uvjerljivo najslabija karika u njihovoj igri.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Recimo, najbolje reprezentacije i najbolji klubovi svijeta imaju problema na toj poziciji –
Brazil ne može računati na Dani Alvesa, igrat će Danilo, a zamjena mu je Fagner
Francuska ima samo Sidibea, Italija ima De Sciglia – Juventus ga se želi riješiti i naći novog.
Manchester United pod hitno traži i lijevog i desnog bočnog.

Danas tko ima iole kvalitetnog desnog bočnog na njemu može zaraditi duplo više od njegove stvarne vrijednost jer je ponuda takvih igrača iznimno mala, oni su poput zlata. Primjerice – Juventus i United najviše trebaju kvalitetnog desnog bočnog, a Sidibe želi otići iz Monaca – njegova tržišna vrijednost je 23 miliuna, a Monaco traži 55 milijuna. Donedavno je problem bio lijevi bočni, no u zadnjih par sezona takvih se igrača pojavilo..

Na nogometnom tržištu danas ima relativno dobrih desnih bočnih koji ovdje nisu navedeni poput Auriera, Dani Alvesa, Valencije, Meuniera, Hysaja, Clynea, Alexa Arnolda, Contija, Trippiera, Darmiana, Calabrije, Montoye, Juanfrana. Nisu to loši igrači – ali nisu ni world-class. Nogometu je potrebnije više world-class igrača na toj poziciji.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!