NaslovnicaVijestiDidier Drogba otkrio kako su se on i suigrači pripremali za Messija...

Didier Drogba otkrio kako su se on i suigrači pripremali za Messija i Barcelonu 2012. godine

Legendarni napadač Chelseaja Didier Drogba u svojoj autobiografiji je otkrio kako su se on i suigrači pripremali za susrete protiv Lionela Messija i Barcelone 2012. godine.

Kako se Chelsea pripremao za Messija

Argentinac je sinoć postigao 525. gol u dresu katalonskog kluba, te je tako izjendačio rekord bivšeg igrača Bayern Munchena Gerda Mullera, koji je 525 golova postigao u dresu bavarskog giganta.

U današnjem ždrijebu osmine finala, Barcelona je izvukla upravo Chelsea, protiv kojeg su igrali već nebrojeno puta u ovom takmičenju.

Kako se Chelsea pripremao za Messija

Drogba se prisjeća kako su se tadašnji trener Plavaca Di Matteo i ostatak tima pripremali za susret protiv jednog od najboljih igrača svih vremena 2012. godine.

“Robbie Di Matteo je uradio ono što je uvijek radio pred utakmice. Predstavljao nam je listu najboljih strijelaca protivnika. Lista bi izgledala kao Rooney – 22 gola, Van Persie – 15 golova i tako dalje.”

“Kada je došao red na listu Barceloninih strijelaca, na trećem mjestu je bio Xavi sa 14 golova, na drugom mjestu su izjednačeni bili Alexis Sanchez i Cesc Fabregas sa po 15 godina, a onda smo se svi nasmijali kad smo vidjeli Lionela Messija i cifru od 63 gola, od čega 14 golova samo u Ligi prvaka.”

“63 gola u sezoni? To je bila tako smiješna cifra da smo s nevjericom gledali jedni u druge, šta smo drugo mogli? Čak sam i uslikao tu cifru, jer je taj trenutak bio nečuven.”

Te sezone Argentinac je oborio rekord po broju golova postignutih u jednoj sezoni. Postigao ih je čak 73, a sezonu je završio sa 14 golova u Ligi prvaka nakon što ga je zaustavio upravo Drogbin Chelsea.

‘Plavci’ su slavili u tom dvomeču, a Messi je promašio penal i još nekoliko prilika. Drogba je kasnije u finalu protiv Bayern Munchena postigao pobjednički gol iz penala za prvu titulu Lige prvaka u povijesti londonskog kluba.

Ipak, Messi će se imati priliku osvetiti ove sezone. 30-godišnjak ima vrlo lošu statistiku protiv Chelseaja. U osam utakmica protiv tima sa Stamford Bridgea nije uspio postići niti jedan gol, što je njegov najgori učinak protiv jednog tima u karijeri.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!