NaslovnicaVijestiDiego Costa na pragu odlaska u Italiju na posudbu

Diego Costa na pragu odlaska u Italiju na posudbu

Španjolski reprezentativac i napadač Chelseaja Diego Costa je u središtu jedne od najbizarnijih transfer saga ovog ljeta.

Diego Costa na pragu odlaska u Italiju na posudbu

Iako je početkom godine bio povezivan sa odlaskom u Kinu, taj transfer se nije desio, te je 28-godišnjak ostao na Stamford Bridgeu do kraja sezone.

Međutim, nakon što mu je trener Antonio Conte jasno dao do znanja da ne računa na njega u predstojećoj sezoni, Costa je potvrdio da mu je želja vratiti se u Atletico Madrid. Ipak, ukoliko ga madridski klub dovede, neće ga moći registrovati sve do januara sljedeće godine, kada im ističe zabrana registrovanja igrača.

Danas su se pojavile špekulacije kako je za Costine usluge zainteresovan AC Milan, u koji španjolski reprezentativac navodno želi otići na kratkoročnu posudbu, da bi u zimskom prelaznom roku i službeno se vratio u španjolsku prijestolnicu, iz koje je 2014. stigao u londonski klub.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Costa je u Atletico Madrid stigao 2007. godine za 1,5 milion eura iz portugalske Brage. Nakon toga je sljedeće dvije sezone proveo na posudbama u Celti i Albaceteu, da bi Vicente Calderon napustio 2009. godine i prešao u Valladolid, dok je na drugu stranu otišao golman Sergio Asenjo, te je u pregovore uključena i opcija ponovne kupovine napadača za milion eura, što je Atletico i učinio sljedećeg ljeta.

Nakon povratka, Costa je u Atletico Madridu proveo naredne četiri sezone, te u ukupno 135 nastupa postigao 64 gola, a u Chelsea je stigao u ljeto 2014. godine za 35 miliona eura.

[su_no1forfootball]

[su_bonus]

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!