NaslovnicaVijestiDiego Simeone: Atletico Madrid je jedna porodica

Diego Simeone: Atletico Madrid je jedna porodica

Trener Atletico Madrida Diego Simeone smatra da za sve uspjehe koje njegov tim postiže je zaslužna atomsfera u timu, te smatra da su oni više od običnog tima, jedna velika porodica.

diego simeone

Nakon što je preuzeo klub prije četiri godine, Simeone ga je u potpunosti pretvorio u jednu od vodećih sila u Europi u ovom trenutku. Osvojio je La ligu, te igrao u finalu Lige prvaka prošle godine.

Argentinac je zadovoljan svime što je postigao sa klubom i atmosferom u klubu, te vjeruje da su svi igrači u klubu kao jedna velika porodica.

“Nitko nije veći od kluba. Osjećam se veoma voljeno i poštovano. Najteža stvar u životu je unaprijeđivati samog sebe i ostati na samom vrhu, dok je najteža stvar u nogometu pronaći klub u kojem pronalaziš sebe.”

“Godin i Juanfran su željeli ostati, Gabi još uvijek igra dobro, Filipe, Oliver i Fernando Torres su se željeli vratiti u klub, a Griezmann je već dio porodice. Prije tima, mi smo jedna porodica, usko povezana porodica.”

Simeone je govorio i o svom “kontinuiranom izazovu” da od Atletica napravi jedan od najboljih klubova na svijetu.

“Imam stalan izazov otkako sam sjeo na avion 25. decembra prije 25 godina, a to je da od Atletica napravim jedan od najboljih klubova. Međutim, to nije lako, jer je povijest teško promijeniti. Lako je reći ‘volio bih da igramo protiv Barcelone’, ali mi nismo Barcelona niti ćemo ikad biti.”

“Ukoliko počnemo igrati tim stilom, izgubićemo svoju povijest, moramo se potruditi i postati najveći klub na svoj, poseban način.”

Atletico je trenutno izjednačen na prvoj poziciji u ligi upravo sa Barcelonom i ima 35 bodova, s tim da Barcelona ima utakmicu manje.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!