NaslovnicaVijestiDiego Simeone: VAR nije kriv za poraz, Real je bio bolji od...

Diego Simeone: VAR nije kriv za poraz, Real je bio bolji od nas!

Atletico Madrid poražen je u derbiju Madrida od Reala, ali trener Atletica Diego Simeone tvrdi da VAR nije kriv za poraz njegovog tima, te da je “kraljevski klub” zasluženo trijumfovao.

‘Jorgandžije’ su u gradskom derbiju poražene 3:1, a sudac je tri puta konsultovao VAR, od čega su gosti imali više koristi. Upravo posle pregledanog snimka, dodijeljen je penal za ‘kraljevski klub’ poslije prekršaja nad Viniciusom Juniorom. Iako je VAR potvrdio gol Antoinea Griezmanna u prvom poluvremenu, poništen je pogodak Alvara Morate zbog minimalnog zaleđa.

Uprkos tome, Argentinac nije tražio izgovore poslije pada svog tima na treće mejsto tablice La Lige.

“Obično ne pričam o VAR tehnologiji. Napredovaće s vremenom za korist svih. Nisam vidio snimke pomenutih spornih situacija, ali VAR nije bio razlog našeg poraza”, rekao je Simeone.

Umjesto da svaljuje krivicu, Simeone je pohvalio gradskog rivala i poručio svojim izabranicima da moraju bolje.

“Bila je ovo teška utakmica, a oni su bili bolji od nas. Bili su jači u ključnim trenucima. Ne razmišljamo još o Ligi prvala. Doživjeli smo dva bolna poraza, čeka nas Rayo sljedeće sedmice, moramo da napredujemo brzo”, naglasio je Simeone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!