NaslovnicaVijestiDirektor Barcelone objasnio zašto Katalonci neće pozdravljati igrače Real Madrida pred predstojeći...

Direktor Barcelone objasnio zašto Katalonci neće pozdravljati igrače Real Madrida pred predstojeći El Clasico

Prvak Španjolske Real Madrid u subotu je postao i prvak svijeta nakon pobjede protiv Gremija rezultatom 1-0 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Barcelona neće pozdraviti Real Madrid

Jedini gol na utakmici postigao je Cristiano Ronaldo iz slobodnog udarca, te je tako ‘kraljevskom’ titulu donio treću titulu prvaka svijeta u povijesti kluba.

Ta pobjeda im je zasigurno povećala samopouzdanje pred jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, a u pitanju je El Clasico koji je na rasporedu ovog vikenda. Portugalski reprezentativac, koji je nedavno osvojio svoju petu Zlatnu loptu i tako se izjednačio sa najvećim rivalom Lionelom Messijem, nakon utakmice u subotu poručio je kako bi igrači Barcelone trebali pozdraviti njega i suigrače na Santiago Bernabeuu prije početka El Clasica.

“To bi bilo lijepo, volio bih da nam igrači Barcelone pripreme pozdrave”, rekao je Ronaldo u subotu navečer.

To se već jednom desilo 2008. godine, kada je Real Madrid osvojio La Ligu, Barca ih je dočekala pozdravom, u Španjolskoj poznatim kao ‘pasillo’. Ipak, po svemu sudeći, to se neće dogoditi i ovog vikenda. Direktor Barcelone Guillermo Amor danas je kratko i jasno objasnio i zašto.

“Želimo razjasniti da to radimo samo kada su u pitanju takmičenja u kojima i mi sudjelujemo. Kada igramo u istom takmičenju onda ćemo to uraditi, ali ovaj put to nije slučaj i pozdrava neće biti.”

Povodom svega ovoga oglasio se i trener katalonskog kluba Ernesto Valverde, koji je poručio kako ni ne razmišlja o nečemu takvom.

Barcelona je sinoć u okviru 16. ligaškog kola na domaćem terenu slavila protiv Deportivo La Corune visokim rezultatom 4-0. Golove za Blaugranu su postigli Luis Suarez i Paulinho, obojica po dva, te su tako svom klubu donijeli 13. pobjedu u sezoni i veoma bitna tri boda u borbi za titulu.

Barca je ubjedljivo vodeća u La Ligi sa 42 osvojena boda, a slijede je Atletico Madrid sa 36 osvojenih bodova, zatim Valencia sa 34 osvojena boda, te Real Madrid sa 31 osvojenim bodom, ali i odigranom utakmicom manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!