Direktor Rome, Monchi, otkrio zašto je klub prodao Mohameda Salaha!

Sportski direktor Rome Monchi tvrdi da je talijanski klub je bio prisiljen prodati egipatskog reprezentativca Mohameda Salaha koji nakon godinu dana, iz perspektive Liverpool izgleda poput posla stoljeća.

Direktor Rome, Monchi

Transfer Mohameda Salaah u Liverpoolu je bio jedan od najvećih u povijesti Rima, ipak, iz današnje perspektive čini se da je Roma Salaha odlučila prodati ispod cijene. Transfer je bio vrijedan 42 milijuna eura, ali je Liverpool u zamjenu dobio igrača koji je ove sezone u svim natjecanjima postigao 36 golova i već vrijedi blizu 200 milijuna eura. Transfer je odobrio renomirani španjolski sportski direktor Monchi, koji je objasnio zašto je rimski klub prodao Salaha za iznos koji danas izgleda vrlo malo.

>> Liverpool obara rekorde: Stiže novo veliko pojačanje na Anfield

„U slučaju Salaha moramo shvatiti dva vrlo važna čimbenika. Prvo, Salah je prodana prije transfera Neymara i drugo, transfer Salaha popunio je financijski deficit u klubu. Svatko tko se razumije u posao, znat će da je to tako kao da imate mač na vratu. Ako uzmemo u obzir oba čimbenika, možemo zaključiti da smo učinili dobar posao za sve strane”, rekao je Monchi.

Salah je danas jedan od najboljih igrača na svijetu, a sam Monchi priznao je da nio očekivao ovakvu eksploziju Salaha u Engleskoj.

„Istina je da Salah postao fantastičan igrač i sa učinkom Neymarja koji je izazvao transfer i Mbappea, Dembelea i Coutinha je jasno da je danas njegova vrijednost puno veća. No, bitno je razumjeti čimbenike koji sam gore naveo. Ja sam iznenađen, jer se vratio u prvenstvu, gdje prije nije bio uspješan. Ima trenera koji je prepoznao njegov kvalitet i koji u njega vjeruje. Danas je član ekipe kojoj najbolje odgovara njegov stil igre . ”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.