NaslovnicaVijestiDOBIO PONUDU: Ivan Rakitić dobio ponudu vrijednu čak 15 miliona po sezoni,...

DOBIO PONUDU: Ivan Rakitić dobio ponudu vrijednu čak 15 miliona po sezoni, evo koji klub ga želi dovesti!

Veznjak Barcelone i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u posljednjih nekoliko godina važi za jednog od najvažnijih igrača katalonskog kluba. Prošla sezona mu je navjerovatnije bila i najbolja u karijeri, nakon čega su uslijedili i fenomenalni nastupi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su ‘Vatreni’ osvojili srebro.

PSG želi Rakitića

Otkako je stigao na Camp Nou prije četiri godine iz Seville za samo 18 miliona eura, Raketa je odigrao ukupno 216 utakmica u dresu Blaugrane, postigao 29 golova i podijelio 27 asistencija, te će zasigurno ostati upamćen kao jedan od najboljih veznjaka kluba svih vremena.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Ipak, njegova čarolija u Barci bi mogla završiti ovog ljeta, s obzirom da interes za njega pokazuje francuski prvak Paris Saint-Germain. Uprkos tome što im prijeti kazna od strane UEFA-e zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa, Parižani su navodno spremni ponuditi oko 100 miliona eura za 30-godišnjaka, kojem su već ponudili ugovor vrijedan čak 15 miliona eura po sezoni, što je skoro duplo više nego što trenutno zarađuje u Barceloni.

Ipak, teško je za očekivati kako će se čelnici kluba tek tako riješiti Rakete, koji je među vodećima u klubu kada je u pitanju broj odigranih utakmica u posljednjih nekoliko sezona. Za primjer, prošle sezone je odigrao ukupno čak 55 utakmica u svim takmičenjima, postigao četiri gola i podijelio pet asistencija. U prethodne četiri godine on je sa Barcom osvojio mnoštvo trofeja, uključujući tri La Lige, četiri Kupa Kralja, jednu Ligu prvaka, te jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

Barcelona je sjajno krenula u novu sezonu. Naime, tim Ernesta Valverdea je slavio u prve dvije službene utakmice. Nakon što su savladali Sevillu u Superkupu Španjolske rezultatom 2-1, pobijedili su i Alaves u prvom kolu La Lige rezultatom 3-0.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Nikome nije jasna odluka Bavaraca. Vincent Kompany preuzima Bayern!

0
Nakon duge potrage, Bayern Munchen konačno je stavio točku na izbor novog trenera, s belgijskim stručnjakom Vincentom Kompanyjem kao glavnim kandidatom. Ova odluka donosi...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!