NaslovnicaVijestiDODATNA MOTIVACIJA: Evo koliki će bonus Solskjaer dobiti ukoliko United prestigne Arsenal...

DODATNA MOTIVACIJA: Evo koliki će bonus Solskjaer dobiti ukoliko United prestigne Arsenal i Chelsea na tabeli!

Izvršni potpredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward svim silama želi njegov klub obezbijedi učešće u Ligi prvaka i sljedeće sezone, toliko da je obećao novom privremenom treneru Ole Gunnaru Solskjaeru kako će mu dati nevjerovatan novčani bonus ukoliko se to dogodi.

Manchester United pripremio bonus za Solskjaera

Ukoliko ‘Crveni vragovi’ ne završe u top četiri ove sezone, izgubit će preko 40 miliona funti, a Woodward na sve moguće načine želi motivirati novog trenera i tim, koji je jako loše krenuo u novu sezonu pod vodstvom Josea Mourinha, koji je u utorak dobio otkaz.

Tog dana United je zaostajao 11 bodova za Chelseajem, koji se nalazi na četvrtom mjestu, odnosno mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Ipak, nakon što su ‘Plavci’ pretrpjeli neočekivan poraz protiv Leicester Cityja kod kuće (0-1), a Manchester slavio protiv Cardiffa visokim rezultatom od čak 5-1, ta razlika je smanjena osam bodova.

I Chelsea i Arsenal, koji je peti, imaju po 37 osvojenih bodova, dok su ispred njih Tottenham Hotspur sa 42, Manchester City sa 44, te Liverpool sa 48 osvojenih bodova. Woodward je navodno poručio Solskjaeru da ukoliko tim završi ispred Arsenala i Chelseaja, odnosno u top četiri, dobit će oko dva miliona funti bonusa.

Pored toga što bi United izgubio već navedenih 40 miliona funti od nagrada za učešće u Ligi prvaka, te sponzora, Woodward je također zabrinut da bi zbog mogućeg neigranja u najelitnijem europskom takmičenju sljedeće sezone mogli imati problema sa dovođenjem novih zvijezda sljedećeg ljeta. ‘Crveni vragovi’ će u srijedu, na popularni Boxing Day na Old Traffordu ugostiti 19-plasirani Huddersfield u okviru 19. kola Premier lige, nakon čega će već u nedjelju u 20. kolu ugostiti i Bournemouth, koji se Trenutno nalazi na osmom mjestu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!