NaslovnicaVijestiDOKAZUJE SVOJU VELIČINU: Edin Džeko u Chelseaju dobija ono što nisu čak...

DOKAZUJE SVOJU VELIČINU: Edin Džeko u Chelseaju dobija ono što nisu čak ni Terry, Lampard i Drogba dobili!

Nije tajna da Chelsea želi dovesti pojačanja u napadu, kako bi povećali konkurenciju ali i širinu u ovom dijelu tima – i čini se da je posao oko dovođenja Edina Džeke praktično gotova stvar. Ali ipak, Chelsea će morati napraviti izuzetak, izuzetak koji nisu mogli “ponuditi” ni legendama ovog kluba.

Edin Džeko u Chelseaju

Romin napadač, ranije u karijeri proveo je uspješne četiri i pol godine u Manchester Cityju, a prošle sezone bio je najbolji strijelac Serie A  sa 29 golova.

Džeko, 31, bio bi izvrsna opcija za napad u timu iz Londona, jer Conte želi da dovede psihički moćnog napadača, što Džeko svakako jeste. U konkurenciji za transfer bili su još Andy Carol i Peter Crouch, ali razumljivo je da oni nisu kalibar za Chelsea. Jedini problem što se tiče Džeke će biti njegova nemogućnost nastupanja u Ligi prvaka, jer je ranije u sezoni već nastupao za Romu.

>> Izbačena lista najplaćenijih nogometaša u Premier ligi: Neka velika imena fale!

Pod zapovjedništvom Romana Abramovicha, Chelsea je započeo dugogodišnju klupsku politiku da igrači nakon 30. godina ne mogu dobiti ugovore dulje od jedne godine.

[su_bonus]

Međutim, prema Telegraphu, 31-godišnji Džeko ima ugovor s Romom do srpnja 2020. godine i čini se nevjerojatnim da će prihvatiti ugovor koji istječe prije tog datuma. Ako Chelsea želi dovesti Džeku na Stamford Bridge, oni moraju prekršiti pravilo za koje su klupske legende kao što su Frank Lampard i John Terry bili prisiljeni da se pridržavaju.

[su_live_koeficijenti]

Očekuje se da će Džekin agent razgovarati s upravom Chelseaja u utorak u Londonu, a “Bosanskog dijamanta” zanimaju minute na terenu, koje ne bi trebale biti problem.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!