NaslovnicaVijestiDOLAZI NA KRAJU SEZONE? Klopp poručio upravi Liverpoola da mu dovedu zvijezdu...

DOLAZI NA KRAJU SEZONE? Klopp poručio upravi Liverpoola da mu dovedu zvijezdu Leedsa!

Kako danas pišu brojni engleski mediji, trener Liverpoola Jurgen Klopp odlučio je tko će mu biti glavna meta u ljetnom prelaznom roku, a riječ je o zvijezdi i krilnom igraču Leeds Uniteda Jacku Clarkeu.

Liverpool želi zvijezdu Leedsa

‘Redsi’ nisu doveli nikog u nedavno završenom zimskom prelaznom roku, iako se bore za prvu titulu u posljednjih skoro 30 godina, te su trenutno vodeći u ligi ispred Manchester Cityja. Ipak, osvojili ju ili ne, tim Jurgena Kloppa će zasigurno dobiti nova pojačanja predstojećeg ljeta.

Iako se očekuju svakako i zvučnija pojačanja, Daily Express navodi kako je Klopp poslao skaute da prate 18-godišnjeg Clarkea, te poručio čelnicima kluba da spreme ponudu za njega. Mladi krilni igrač se smatra jednim od najtalentiranijih igrača na otoku, a svoj profesionalni debi je imao u oktobru. Od tada je jedan od ključnih igrača kluba, te je na ukupno 16 nastupa u svim takmičenjima postigao dva gola i podijelio dvije asistencije.

Leeds se privremeno vratio na vrh tabele u Championshipu nakon što je jučer na gostovanju kod Middlesbroguha Kalvin Phillips postigao gol u sudijskoj nadoknadi za 1-1. Clarke je započeo ovaj susret, ali je bio primoran napustiti teren na poluvremenu jer se nije osjećao dobro, te je prevezen u bolnicu. U izvješću objavljenom na službenoj klupskoj stranici piše: “Jack se nije osjećao dobro tokom utakmice protiv Middlesbrougha, te mu je ukazana liječnička pomoć. Trenutno se nalazi u bolnici sa glavnim klupskim liječnikom. U ime svih u Leeds Unitedu želimo zahvaliti osoblju oba kluba, koje je brzo reagiralo na incident.”

S druge strane, i Redsi su se vratili na vrh tabele u Premier ligi visokom pobjedom protiv Bournemoutha kod kuće, kada je rezultat glasio 3-0. Trenutno imaju 65 osvojenih bodova iz 26 odigranih kola, tri više nego drugoplasirani Manchester City.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!