NaslovnicaVijestiDonald Trump prijeti zbog Svjetskog prvenstva!

Donald Trump prijeti zbog Svjetskog prvenstva!

Predsjednik SAD Donald Trump upozorio je saveznike da će njegova zemlja povući podršku, čak i u Ujedinjenim Nacijama, ako ne budu podržali kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva koju su, zajedno sa Sjedinjenim Državama, podnijeli Kanada i Meksiko.

S obzirom da je službeno poznato gdje će biti održano SP 2022. godine, kao i da je neslužbeno poznato da će se Svjetsko prvenstvo 2030. godine održati u Argentini i Urugvaju (sukladno sa stogodišnjicom prvog Mundijala), jedina dilema ove vrste koja prati najveće sportsko natjecanje u svijetu mjesto je turnira 2026. godine.

Za sada postoje četiri zainteresirane strane tj. dva službena kandidata. Maroko s jedne strane, ili Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko s druge strane.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Koliko organizacija SP-a znači SAD ilustrira i implicitna prijetnja predsjednika Donalda Trumpa, upućena svim nacijama koje bi mogle glasuju drugačije. Vrijedno je istaknuti da svaki član FIFA-e, bez obzira koliko velik ili mali, ima jedan glas.

“Sjedinjene Države imaju JAKU kandidaturu s Kanadom i Meksikom za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Bila bi šteta da zemlje koje mi stalno podržavamo lobiraju protiv nas. Zašto bismo mi podržavlai te zemlje kada one ne podržavaju nas (uključujući u Ujedinjenim Nacijama)”, napisao je predsjednik Tramp na Twitteru.

FIFA će odlučiti domaćina na sastanku u Moskvi 13. lipnja.

“Kao pravilo, mi ne možemo komentarišemo pojedinačne izjave u vezi s procesom izbora domaćina. Možemo samo uputimo na FIFA pravilnik o odluci mjesta odigravanja Svjetskog prvenstva, a posebno na ona pravila koja se tiču ​​ponašanja i djelovanja svih zainteresiranih strana tijekom procesa”, prema FIFA-i.

Što to zapravo govori? Kaže se, vrlo decidirano, da je svaka aktivnost vlada zemalja kandidata tijekom procesa nedozvoljena jer može “narušiti integritet procesa izbora.

“Možemo imati nesuglasice, ali nogomet nas ujedinjuje. Zajedno podržavamo kandidaturu Meksika, Kanade i SAD za domaćina Svjetskog prvenstva 2026. godine”, napisao je predsjednik Meksika Enrike Pena Nieto na svom Twitter računu.

Marokanski organizacijski odbor odbio je komentirati komentar twitt Donalda Trumpa.

Kandidatura SAD, Meksika i Kanade kao svoje adute ima sjajnu infrastrukturu i velike stadione, ali nije izvjesno da će baš ona pobijediti u lipnju. Afrika i Bliski Istok su na marokanskoj strani, baš kao i Francuska. Rusija je priopćila kako će glasovati i za zemlju sjeverne Afrike.

Sjedinjene Države samostalno su organizirale SP 1994. godine. Jedino Svjetsko prvenstvo u Africi održan je 2010. godine, kada je domaćin bila Južna Afrika.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!