NaslovnicaVijestiDuplo više od Salaha: Evo koliko Roberto Firmino zarađuje nakon potpisa novog...

Duplo više od Salaha: Evo koliko Roberto Firmino zarađuje nakon potpisa novog ugovora!

Jučer su iz Liverpoola potvrdili kako je sjajni napadač kluba Roberto Firmino potpisao novi petogodišnji ugovor, po kojem je postao najplaćeniji igrač kluba, te zarađuje skoro duplo više nego najveća zvijezda ‘Redsa’ Mohamed Salah.

Firmino zarađuje više od Salaha

Brazilski reprezentativac je jedan od najvažnijih igrača u timu Jurgena Kloppa, a otkako je stigao na Anfield iz Hoffenheima u ljeto 2015. godine, u ukupno 140 nastupa u svim takmičenjima postigao je 50 golova i podijelio 38 asistencija.

Prema pisanju engleskih novina Mirror, 26-godišnjak je nakon produženja ugovora postao najplaćeniji igrač Liverpoola, te sada zarađuje oko devet miliona funti godišnje, skoro duplo više nego Mohamed Salah. Naime, nakon što je Egipćanin stigao iz Rome, Independent je objavio kako mu plata iznosi 90000 funti tjedno, što je nešto manje od pet miliona na godišnjem nivou. Međutim, postoje špekulacije kako će i on ubrzo potpisati novi ugovor, te bi trebao imati istu ili čak i veću platu od Firmina.

Njih dvojica su prošlog utorka postigli po dva gola i podijelili po dvije asistencije u visokoj pobjedi protiv Rome od čak 5-2, te tako doveli svoj klub na prag prvog finala Lige prvaka u posljednjih deset godina.

[su_premierleague]

Firmino je nakon potpisa ugovora rekao: “Ovo je bila jednostavna odluka. Klub se brine o meni na nevjerovatan način, ovdje sam dosta napredovao i pridonio svojim zalaganjem uz podršku cijelog tima. Vrlo, vrlo sam sretan. Sve se uklopilo na najbolji mogući način. Moji suigrači su fantastični i vrlo sam zahvalan što sam u mogućnosti da igram s njima u Liverpoolu. Također, navijači su izvrsni, pružaju nam podršku iz utakmice u utakmicu i njihovo navijanje tokom utakmica je prelijepo.”

U međuvremenu, njegov suigrač Joe Gomez poručio je kako se ne namjeravaju povući na uzvratnoj utakmici protiv Rome, koja se igra u srijedu navečer.

“Pokazali smo ove sezone da se najbolje branimo napadajući, tako da ćemo vjerovatno to i ponoviti. Naravno da ćemo biti oprezni jer su nam dali dva gola i morat ćemo brinuti u defanzivnom dijelu. Međutim, ne mislim da ćemo otići tamo, povući se i braniti cijelu utakmicu, jer to stvara pritisak i to nije način na koji mi igramo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!