NaslovnicaVijestiEden Hazard objasnio zašto ne želi postati novi kapiten Chelseaja

Eden Hazard objasnio zašto ne želi postati novi kapiten Chelseaja

Prije dva dana je u izboru za igrača godine u Premier ligi nagradu osvojio N’Golo Kante, a njegov suigrač u Chelseaju Eden Hazard, koji je također bio među favoritima za osvajanje nagrade, presretan je zbog Francuza.

Eden Hazard objasnio zašto ne želi postati novi kapiten Chelseaja

“To je potpuno zasluženo. Imao je sjajnu sezonu u Leicesteru, a zatim i ovdje”, rekao je Hazard za Sky Sports.

“Znamo da trofej obično ode igraču koji je postizao golove i dijelio asistencije, ali N’Golo je promijenio to. On ne postiže golove nit dijeli asistencije, ali on radi fantastičan posao na terenu. Zaslužio je ovu nagradu.”

Unatoč tome što nije osvojio nagradu, Eden Hazard ima svako pravo da bude zadovoljan svojim nastupima ove sezone.

Nakon razočaravajuće prošle, belgijski reprezenetativac je ponovo proigrao pod vodstvom Contea, te je postigao 14 golova u Premier ligi i upisao pet asistencija.

S obzirom da će legendarni John Terry napustiti ‘Plavce’ na kraju sezone, novi kapiten će biti odabran.

Međutim, Hazard, kojem je Roberto Martinez dao kapitensku traku u reprezentaciji, nije zainteresovan za tu ulogu na klupskom nivou. On smatra da nema dovoljno sposobnosti da odvede Chelsea to slave, ali otkrio je koja tri suigrača to mogu učiniti.

“Mislim da imamo neke igrače koji mogu biti i više od kapitena u timu. Kada razgovaram sa medijima u reprezentaciji, ne znam da li sam dobar kapiten, ali ja sam kapiten na terenu. Van terena ne volim puno govoriti. Mislim da u Engleskoj kapiten mora puno govoriti i spremati tim i navijače za utakmice.”

“Nisam takav tip čovjeka. Ja mogu “pričati nogama”, ali moj posao nije davati svakodnevne intervjue. John Terry odlično to radi, zatim Gary Cahill, Cesar Azpilicueta, pa čak i Cesc Fabregas više zaslužuju kapitensku traku.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!