NaslovnicaVijestiEden Hazard pijan postigao hat-trick!

Eden Hazard pijan postigao hat-trick!

Eden Hazard, nogometaš Chelseaja, igrao je pijan poslednju utakmicu za Lille, prema riječima tadašnjeg suigrača, te čak postigao hat-trick u takvom stanju.

pijan

Belgijski nogometaš Eden Hazard odigrao je pijan posljednji meč u dresu Lillea 2012. godine, a na ovoj utakmici postigao je tri gola, otkrio je njegov suigrač Rio Mavuba.

Lille je savladao Nancy rezultatom 4:1 u poslednjoj utakmici sezone, a tada je već bio dogovoren transfer Belgijanca na Stamford Bridge, za kojeg su se interesovali još i Real Madrid i Manchester United.

Klub je već bio osigurao treće mjesto na tabeli, te plasman u play-off Lige prvaka.

Za Lille su u toj sezoni nastupali Joe Cole, Dimitri Payet i Mathieu Debuchy, premijerligaška imena.

21-godišnji Hazard, uprkos tome što je uoči utakmice imao besanu noć, sutradan je postigao tri gola za svoju ekipu.

“Nismo izlazili prije utakmica. Međutim, prije utakmice sa Nancyjem znali smo da smo osigurali treće mjesto na tablici. Eden je organizirao druženje s suigračima s obzirom da mu je to bila posljednja utakmica za Lille.”

“Cijelu noć smo pili, nismo čak ni spavali. Ujutro u 10 sati u sobu mi je ušao Marko Baša i pitao: Što ti radiš ovdje? Nisam znao zašto mi to govori, ali tek kada sam vidio, shvatio sam da se obraća Edenu, koji mu je objasnio šta se desilo.

“Nije imao vremena da ode u svoju sobu. Međutim, to ga nije spriječilo da, iako je bio pijan, za 30 minuta postigne tri gola “, rekao je Mavuba.

Hazard je u sezoni 2011/202. bio najbolji igrač svoje momčadi, a onda je prešao u Chelsea.

U Chelseaju je osvojio naslov prvaka Premier lige, te PFA nagradu za igrača godine u Premier ligi.

U tekućoj sezoni dosad se devet puta upisao u listu strijelaca, te je na svoj konto dodao i jednu asistenciju. Drugi je strijelac Chelseaja, koji trenutno ima 9 bodova prednosti nad najbližim pratiocima.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!