NaslovnicaVijestiEdu: Pato može uspjeti u Chelseaju, ali se mora povezati sa navijačima

Edu: Pato može uspjeti u Chelseaju, ali se mora povezati sa navijačima

Bivši igrač Arsenala i sportski direktor Corinthiansa, Edu, koji je doveo Alexandra Pata iz Milana 2013. godine, vjeruje da napadač može uspjeti u Chelseaju dok se privikne na filozofiju kluba.

alexandre pato

Brazilski reprezentativac je spasio karijeru odlaskom u Južnu Ameriku nakon niza povreda koje su mu onemoguće normalno igranje u AC Milanu, iako je obećavao mnogo.

26-godišnjak je ponovo zasijao u rodnom Brazilu, ponovo je zaigrao na starom nivou, i ove zime je privukao ogroman interes, a na kraju se odlučio za dolazak na Stamford Bridge.

A Edu, koji je osvojio dvije titule Premier lige i tri FA Kupa sa Arsenalom, a trenutno obavlja funkciju sportskog direktora Corinthiansa, vjeruje da Pato ima sve što je potrebno da bude zvijezda u Engleskoj.

“Povrede nisu više problem. Napravili smo dobar posao s njim ovdje i dosta se poboljšao na terenu”, rekao je 37-godišnjak za engleski The Sun.

“Mislim da može uspjeti u Premier ligi. Svi su razočarani zbog sve što mu se desilo ranije. Međutim, sada nema više problema sa povredama, i mislim da će igrati dobro u Chelseaju. Može se zadržati tamo dugi niz godina.”

“Teško ga je usporediti sa drugim igračima, ali on je veliki talenat. Sazrio je, možda mu to može pomoći. U mislima se promijenio, mislim da je dovoljno zreo da shvati svoju ulogu u Chelseaja, te filozofiju kluba. Mnogo ja klubova htjelo dovesti, ali zadnja riječ je bila njegova.”

“Čim nas je Chelsea kontaktirao i počeo pregovore za njega, Pato je rekao da želi otići u Premier ligu.”

Međutim, Edu je dodao da se Pato mora prilagoditi očekivanjima u Chelseaju.

“Pato mora shvatiti filozofiju kluba, mora se povezati sa navijačima. To je ono na što mislim kad kažem filozofija. Ukoliko pogledate Manchester United, Arsenal ili Tottenham, svi oni imaju tradicionalan način igre i navijači to vide. To je ono što on mora shvatiti, mora biti dovoljno pametan da shvati da se sada mnogo više očekuje od njega.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!