NaslovnicaVijestiEDWIN VAN DER SAR OTKRIO: Evo kolike su šanse da De Ligt...

EDWIN VAN DER SAR OTKRIO: Evo kolike su šanse da De Ligt napusti klub u zimskom prelaznom roku!

Izvršni direktor Ajaxa, legendarni Edwin van der Sar poručio je kako jedna od najvećih zvijezda njegovog kluba Matthijs de Ligt neće napustiti nizozemski klub u predstojećem zimskom prelaznom roku, unatoč interesu velikana kao što su Barcelona i Manchester City.

De Ligt ostaje u Ajaxu

19-godišnji defanzivac se smatra jednim od najtalentiranijih igrača na svijetu u ovom trenutku, te je privukao pažnju mnogih klubova, baš kao i njegov suigrač Frenkie de Jong. Pored već navedenih Barcelone i Manchester Cityja, u utrku za njegovo dovođenje uključili su se i francuski prvak Paris Saint-Germain, kao i prvak Italije Juventus.

Ipak, jedno je sigurno, on neće napustiti Amsterdam usred sezone. Upitan od strane novinara ESPN-a kolike su šanse da ga prodaju u januaru, izvršni direktor Ajaxa Edwin van der Sar je rekao: “Ne, to se neće dogoditi. Nećemo prodati igrača usred sezone, šanse za to su apsolutno nikakve. Da imamo financijske probleme možda bismo razmotrili tu opciju, ali odgovor je ne.”

Ajax je danas saznao protivnika u osmini finala ovosezonske Lige prvaka, a riječ je o španjolskom velikanu Real Madridu. Sam ždrijeb je komentarisao i De Ligt, izjavivši: “Želimo otići što je dalje moguće u ovom takmičenju. Želimo postati prvaci Nizozemske ove sezone, moramo se nastaviti poboljšavati i praviti pritisak PSV-u. Za sada smo imali dobru sezonu, ali oni su i dalje ispred nas, što dovoljno govori o njima. Želimo također osvojiti i kup, te što je više moguće titula.”

Matthijs De Ligt je produkt popularne Ajaxove nogometne škole, a otkako je debitovao za prvi tim 2016. godine, ukupno je odigrao 89 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao devet golova i podijelio četiri asistencije. Također je standardan i u reprezentaciji Nizozemske, za koju je debitovao prošle godine, i u čijem dresu za sada ima 13 nastupa.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!