NaslovnicaVijestiEmery: Mogao sam biti najbolji trener na svijetu...

Emery: Mogao sam biti najbolji trener na svijetu…

Unai Emery, bivši trener Arsenala, PSG-a, Seville i drugih klubova, smatra da je mogao biti najbolji trener na svijetu dok je bio na klupi pariskog kluba.

najbolji trener na svijetu

Španjolski stručnjak Unai Emery smatra da je propustio priliku da u Paris Saint-Germainu postane najbolji trener na svijetu jer se tada nije koristio VAR.

Emery je francuskog giganta napustio 2018. godine, zbog neuspjeha u Ligi prvaka. U prvoj sezoni po njegovom dolasku PSG je pobijedio Barcelonu sa 4:0 u prvom susretu osmine finala, da bi potom izgubio u gostima 6:1. Naredne godine u istoj fazi takmičenja Real Madrid je slavio ukupnim rezultatom 5:2.

“U Parizu sam propustio priliku da postanem najbolji trener na svijetu. Osvojio sam ligu, četiri domaća kupa i dva Superkupa. Ipak, glavni cilj je bio Liga prvaka”, rekao je Emery.

“Prve godine, protiv Barcelone smo odigrali vrlo kvalitetnu prvu utakmicu. Ipak, u uzvratu smo izgubili jer VAR još nije bio u upotrebi. Jasno je da smo ispali zbog sudačkih odluka. Naredne godine, susreli smo se sa Real Madridom, koji je potom ostvario historijski hat-trick. Ipak, mogao bih reći da smo u prvom susretu bili žrtva loših sudačkih odluka. Da zaključim, prve godine smo izgubili zbog odluka sudaca, druge od branioca titule i novog prvaka”.

Emery je poslije PSG-a preuzeo Arsenal, ali se zbog poprilično loših rezultata nije dugo zadržao u Londonu.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!