NaslovnicaVijestiEmotivna izjava Luke Modrića nakon što je primio Zlatnu loptu

Emotivna izjava Luke Modrića nakon što je primio Zlatnu loptu

Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini, a nakon što je primio prestižni trofej, održao je govor.

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Reala iz Madrida Luka Modrić večeras je u Parizu primio najvažniju individualnu nagradu u svijetu nogometa – Zlatnu loptu.

Modrić je osvajanjem prestižne nagrade France Footballa prekinuo deset godina dugu dominaciju Lea Messija i Cristiana Ronalda.

Nakon što je primio prestižnu nagradu, kapetan Hrvatske održao je govor.

“Počašćen sam. Ovo je više od dječačkog sna. Ovo je nagrada svim mojim saigračima, svim mojim trenerima. Selektoru Daliću, Realu. Kao dječak, želio sam igrati u velikom klubu, a sad sam osvojio Zlatnu loptu. Ovo je nestvarno. Hvala mojoj porodici što je uz mene.”

“Nevjerovatan osjećaj. Ne samo zbog Lea i Cristiana nego zbog svih drugih sjajnih igrača, Mbappea, Griezmanna, koji su bili u konkurenciji. To je dokaz da je ova godina bila neponovljiva. Velika je čast biti tu. I dalje se ne mogu priviknuti da sam dio nogometne historije. Da sam u takvom društvu.

“Cijela moja karijera je bila obilježena mukotrpnim radom i vjerom u sebe. Najbolje stvari nikad ne dolaze lagano. U mojoj karijeri ništa nije došlo lagano. Treba čekati priliku, ona će doći, a tada morate biti spremni.”

“Uloga koju imam u Realu je uloga u kojoj se najbolje osjećam. Tu najviše mogu ponuditi i utjecati na igru svoje ekipe. Harry Redknapp me u Tottenhamu vratio u pozadinu. Zahvalan sam mu.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!